Inför dagens PL

Dagens match mot West Brom borde inte bjuda på några överraskningar vad gäller spelarna som startar. West Brom saknar sin bästa målskytt. Försvarsmässigt öppnar Arsenal säkert med lovande och duktiga målvakten Sesny, offensiva och starka vänsterbacken Santos, mittbacksparet som kan bli riktigt bra ännu denna säsong Vermaelen-Mertesacker, mest lovande finska ytterbacken någonsin i form av 19-årige Jenkinson som dock inte har valt något landslag än.

 

På mittfältet blir det nog starka Song som defensiv mittfältare men han behöver även ta ansvar framåt, talangfulle Ramsey har en roll som tvåvägsspelare bredvid Song och skall både försvara och anfalla, Arteta är den mest offensiva på mittfältet men får inte glömma försvarsspelet helt ändå.

 

I anfallet sparas det knappast på krafterna idag och snabba Walcott lär starta till höger, Robin van Persie är given i mitten och han är lagets värdefullaste spelare, Gervinho börjar på vänsterkanten och han har spelat fram till många chanser på sistone, nu är det dags att skjuta fler mål för Ivorianen.

 

Arsenal har inte förlorat på länge. Ändå har man inte varit helt stabila ännu. I vissa matcher fungerar anfallsspelet bra men då fungerar defensiven sämre. I andra matcher fungerar försvarsspelet helt bra men då blir det inga mål framåt. Idag hoppas jag på att det lossnar och att man vinner med 3-0, har 65 % bollinnehav, 7-2 i hörnstatistik och typ 10-2 i skott på mål. På tal om offensiva hörnor har man varit väldigt ineffektiva i år fast man har bra huvudspelare som t.ex. Mertesacker. Matchen börjar kl.17 finsk tid.

 

Manchester United kan få lite problem med Sunderland idag. Sunderland kommer inte att gå mållösa av plan. Bendtner, Larsson och de andra fixar minst ett mål per match och Manus försvar är inte lika bra som ifjol. Direkt avgörande för matchen är hur många bollar Manu lyckas sätta i nätet. Skulle hemskt gärna se denna match i direktsändning men så blir det knappast. Chelsea, Liverpool och City lär ta tre poäng ikväll. Chelsea känns lite ostabila just nu, det som saknas är deras bästa spelare Drogba! Den sena matchen spelar City mot QPR. Newcastle-Everton kommer tidigare på dagen för de som vill inleda tv-tittandet tidigt idag.

 

Massagerummet på Emirates, dit får man inte gå in då man är på besök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0