PL varje dag nästan

Det bara regnar ner PL matcher just nu. Fem dagar i rad från lördag till onsdag blir det väl just nu...och flera matcher flera dagar, vilket är riktigt nice! Försöker att inte se för mycket fotboll på teve så idag fick Aston Villa-Stoke lämna bort. Däremot var Norwich het adå de slog Spurs 2-1. Bra för Arsenal! Jag tror att chelsea får problem nu då matchen börjar om 1min. Orsaken är att både Mata och Drogba är på bänken, varför det? Kanske är de småskadade, annars anser jag att de är Chelseas två bästa anfallsvapen. Fulham har ett ganska bra lag med bl.a. Clint Dempsey. Förövrigt är det ett derby som är extra lustigt då Chelseas arena ligger på Fulham Road. Idag är det Fulham som har hemmaplan däremot och deras arena ligger vid Themsens strand i Fulham.

Igår var det en intressant matchdag. Manu slog hårt kämpande QPR med 2-0. QPR har sett heta ut på sistone, men domarna avgjorde matchen ganska tidigt. Young var i klar offside, fick en passning, filmade brutalt dåligt och domarna gav straff och rött kort som belöning åt QPR. Rätt beslut hade varit offside och hade man missat den hade gult kort på Young varit nästa beslut. Nu fick man inte se hur tuffa QPR är just nu, de kämpar för sin överlevnad. De var inte katastrofala trots utvisningen och släppte endast in ett "riktigt" mål sist och slutligen.

Någonstans kände jag på mig att Arsenal skulle slå Man City. En orsak var hemmaplan, en annan var revansch sedan QPR kämpat till sig 3p senast och en tredje orsak var Man Citys ostabila läge just nu. Mancini, Balotelli och Nasri skämmer ut laget både med sina ageranden i matcherna och sina kommentarer/gärningar utanför plan. Den här gången var City chanslösa, de blev totalt utspelade. En delorsak till att de var så otroligt utspelade var ändå att Yaya Toure skadades av Songs knä redan i första halvleken. Balotelli kunde ha brytit benet av Song en stund senare då han kom in med dobbarna. Domaren missade den händelsen men Balotelli kom in med dobbar och annat flera gånger. Han fick ett gult i första och ett till i slutet av andra halvlek. RVP var nära att scora två gånger, en gång nickade han mål, nej Vermaelen dök upp med ryggen ivägen på mållinjen! En annan gång nickade han i stolpen ur ett bra läge.

Chanser fanns det tillräckligt av för att vinna och som tur var pangade Arteta in ett hårt skott mot slutet av matchen. Ramsey stod för en grym miss då han med all tid i världen brände ett jätteläge från några meter och tidigare i matchen hade Vermaelen m.fl. lyckats med konststycket att inte göra mål från bara någon meter med halvtomt mål...nåja 3p och ett stort steg mot Champions League nästa år. Benayoun gjorde en bra match och kanske Chelsea vill ha honom tillbaka till nästa säsong nu? Lustigt att hyra ut en spelare till en av de största konkurrenterna då han dessutom tillför massor. Gervinho var utanför truppen, kanske skadad? Chambo fick knappa 10min denna gång men visade att han hänger med. Diaby och Wilshere saknar jag mycket än även om de inte behövdes denna gång. Ser riktigt lovande ut inför nästa säsong, det bästa vore att förstärka med två toppklasspelare och en lovande spelare samtiidgt som man säljer bort några som typ Arshavin och Chamakh. Vad som vore värst är att RVP säljs dyrt och man köper in två halvbra spelare och fyra lovande spelare :) Nå, månne inte transferfönstret skall bli bättre i år. Podolski är väl ganska klar och det är redan en bra lirare.

Nu gjorde Chelsea 1-0 på straff av Lampard jsut då jag skulle sätta texten i tryck. Situationen som gav straff var nog ganska 50-50. Domarna har diskuterats mycket denna helg. Chelsea kom åt att göra offsidemål förra helgen och alla beslut påverkar ganska viktiga saker då det tävlas om CL platser just nu. I Sverige erkände en domare idag att han dömde fel då han gav en straff i allsvenskan, starkt att säga det efter matchen. Straffen gav 1-0 och matchen blev 2-1 så det påverkade väldigt mycket. Där domaren stod såg det ut att vara hands fast bollen tog i bröstet. Synd och i allsvenskan var det en fledömd straff i förra omgången också. Jag är för målkameror men offside skall man inte kolla med kameror tycker jag, vad gäller straffar tycker jag att man skall vara 100% säker innan man blåser. Det är förstås halvt omöjligt att veta ibland fast man tror att man vet, att avgöra straffsituationer med kamera är inte så lätt och tar tid så det är kanske inget bra alternativ. Filmningar är en del av fotbollen, har varit så länge och vad kan man göra åt det...inte mycket. Allt går att fundera på, tänk er att man slår "oklara " straffar från 18m, halvklara från 11m och bombsäkra straffar från 7m ;) Vi skall hoppas att Fulham kryssar denna jämna match, Abramovitj får bygga om lite innan Chelsea är i absoluta toppen igen.

Arteta har varit bra länge, men nu har han börjat panga in mål också. Santos fick hoppa in och det är bra att tillgång till en stark ytterback som dessutom kan göra fina finter högt uppe på kanten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0