Läger, CL, PL

Lägret i helgen gick ungefär enligt planerna. Tror att vi hann med allt vi skulle på fyra träningspass utan att köra helt slut på spelarna. Var ändå tungt med två matcher sista dagen. Vi satsade allt på den första och vann 1-0. Den andra klarade vi 0-0 i halvtid men det blev 3-0 till slut..domaren som saknade licens låg bakom 1-2 av målen. Bra så, fick inkört ett helt nytt spelsystem på tre dagar så att det sitter helt okej. Sådant brukar ta flera veckor normalt, självklart får vi fortsätta att finputsa det men i det stora hela vet alla vad som gäller. Vi analyserade två matcher vi har spelat tidigare i vår och på söndag analyserade vi en match 45min efter att vi hade spelat den. Ganska intressant att se hur mycket spelarna kom ihåg av matchen, men man är mer "i" en match som spelare än som tränare. Så gäller det förstås att förstå något av det som händer förutom att man minns det. Matcherna var endast 2*25min istället för 2*40min som det spelas i serien sen.

Såg inte Arsenals match i helgen men har sett målen och RVP:s hetaste chans. Vermaelen verkar ha gjort en dålig match. Vid första målet blir han totalt bortvänd långt utanför boxen, det får man inte bli som mittback för då kan det bli mål. Vid det andra målet är han ute på kanten strax utanför straffområdet och faller då han skall ta bollen, spelaren som kom förbi spelade snett bakåt och där avgjordes matchen. QPR lär ha gjort en bra match och kämpat hårt, de behövde verkligen poängen. Att Ramsey startade på en kant då Gervinho och Chambo var på bänken är helt oförståeligt. Manu kunde ha tappat 1-3p mot Blackburn men vann förstås till slut som de oftast gör. Då City tycker om att tappa poäng just nu är det 5p upp till Manu. En seger för fotbollen i tävlan med ett lag som styrs av pengar. Ändå kan man ju inte påstå att årets Manu är något jättebra lag, men det räcker långt med att ta 3p i tajta matcher helg efter helg.

Barca vann över Milan igår och det är synd att två av målen kom på straffar så attd et blir stora diskussioner. Kanske var hörnan inte slagen på den andra straffen, jag vet inte. Men de som såg matchen vet att även om det var 2-1 målet gjorde man ett mål till och hade mängder av chanser och bytte ut världsstjärnor på löpande band. Milan hade en chans och den gjorde man mål på, det kallas bra utdelning. Vill man vara fräck mot mitt barndomslag AC Milan kan man säga att de har förlorat 3-0 och 3-1 i de senaste matcher på gräs i Champions League. San Siros  matcher i CL kan man inte ta på fullt allvar, planen är som en åker. Bayern Mynchen vann 2-0 igen och lär väl hamna mot Real Madrid i semifinal om jag förstod fortsättningen rätt. Chelsea slår väl ut Benfica och får Barca emot sig. Årets Chelsea får vara stolt över att ta sig till semifinal där de slås ut lätt. I finalen blir det Barca mot...svårt att säga! Real är kanske aningen starkare men det behövs flyt för att gå till final.

Messi som aldrig är skadad satte in två straffar. Ibra passade till Milans enda mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0