Läget i Arsenal

Modric är klar för Real Madrid. Om Arsenal är farmklubb åt Barcelona enligt vissa så blir väl Tottenham Reals farmklubb nu. Tror att Modric gick för över 30 miljoner pund och det kan man nog kalla aningen mycket! Nuri Sahin valde Liverpool före Arsenal, men frågan är om inte Arsenal lät honom gå till Liverpool för ett år med honom skulle ha inneburit avgifter på 10 miljoner pund och sedan skulle Real ha fått tillbaka honom som en klart bättre spelare.
 
Arsenal spelade bra defensivt i helgen för andra matchen i rad. Framåt skapar man en del men aningen för lite chanser just nu känns det som. Ändå har det funnits tillräckligt med lägen för att vinna båda 0-0 matcherna i ligan så här långt. Klart att RvP kan kännas saknad med 0-0 två matcher i rad, men de nya spelarna måste bara sätta bollen i mål nu istället. Anfallarna var väl godkända men det krävs lite mer, Gervinho gjorde inte en lika bra match alls nu som veckan innan. Giroud och Podolski var okej men det saknas lite än. Walcott hann inte uträtta så mycket medan Chambo höll egen klass och fixade fram mycket i slutet. Båda två hoppade in. På mittfältet saknas Rosicky och Wilshere ännu och med dem tillbaka blir det klart bättre. Nu spelade man med Cazorla, Diaby och Arteta. Cazorla byttes ut mot Ramsey som kunde ha fått ett friläge men Giroud sköt istället den gången. Spelet och allt är helt bra, men det sista lilla saknas just nu. vermaelen och Mertesacker gjorde en bra match, Gibbs kunde anfalla mer och slå bättre inlägg. Jenkinson är bra defensivt, men Santos kunde ha hoppat in och fyllt på bättre på kanten!
 
Vi har fem dagar kvar av transferfönstret. Vad hoppas vi på att skall hända egentligen? Jag tror att det vi saknar just nu är en målskytt, men det går inte att köpa någon sådan nu om det inte vore Llorente då kanske...men vad säger att han skulle göra det bättre än de nuvarande anfallarna? Nä, det är bara att träna vidare och skapa mer, kanske få löpningar i djupled lite oftare. De spelare vi har skall räcka till. Tycker att man kan handla i januari istället. Den trupp vi har är billig och bra på något sätt, andra lag har betydligt dyrare trupper med höga löner. Årets Arsenal får sikta på att ta en CL plats som det ser ut just nu. Lossnar målskyttet rejält för någon/några kan vi utmana om titeln på allvar men som det ser ut idag blir det inte så. Förra hösten var bedrövlig så med tanke på det kan vi vara på rätt väg trots allt. Hade vi haft Robin van Persie just nu hade det känts bättre för stunden, speciellt efter två raka nollor framåt. Ändå måste vi förstå att Arsenal har gjort förändringar och Song saknas inte direkt, vi har Diaby som växer hela tiden. Tiden får utvisa hur bra laget är, taktiskt ser det nog bra ut.
 
Två snabba inhoppare från helgen. Chambo är bättre med boll på något vis, Walcott kommer att tillföra mer då vi kontrar mot bättre lag än Stoke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0