Goodbye Song

Nuri Sahin, M´vila, M´Bengue och Niang är fyra heta namn för Arsenal just nu. Vi har 11 dagar kvar av transferfönstret. Song säljs för en stor summa (19miljoner pund ungefär) till Barca och grejen var lite den att han ville ha en stor löneförhöjning som han inte fick av Arsenal. Då han inte fick det sade han att han vill säljas till Barca. Wenger har kommenterat att det är svårt då vissa klubbar har så stora ekonomiska resurser att ta till samtidigt som Diaby och Wilshere är på gång till mittfältet. Vi klarar oss utan Song så länge Diaby finns, han håller en liknande nivå defensivt om han är skadefri. Offensivt kan han dribbla och hålla boll. Han hade ett bra skott i helgen också. Rosicky är borta två veckor men det är ingen panik med mittfältet.

Ändå behövs spelare ännu för bredden! Om Podolski eller Giroud börja ösa in mål från centerpositionen är vi lika bra som ifjol minst och då kommer snacket kring RvP att avta. Milan är intresserade av Bendtner och skulle gärna byta bort Mexes, vi vill inte ha honom. Arshavin lär förhandla i Ryssland, intressant att han fick hoppa in i helgen...var nog för att höja hans värde och han var ganska pigg. Att spela 0-0 med Sunderland i hellgen var ingen katastrof, de är svårspelade och vi förlorade ifjol en gång. Nära seger var det och Sunderland gjorde inte mycket annat än att försvara sig speciellt i andra halvlek. Carlos Vela och några andra mindre kända spelare är sålda och utlånade, Arsenal har en bred trupp men truppen saknar världsstjärnor just nu. Vi som håller på Arsenal tror nog ändå på framgång, uttrycket "why buy good players when you can make them" är ändå vårt varumärke! Sättet att spela får Arsenals spelare att se många procent bättre ut än vad de egentligen är.

Ikväll är det Manu-Everton och allt annat än en Manu seger vore överraskande. De har flera backar skadade och Ferdinand ser vi inte innan oktober. Ändå har de ett grymt lag på pappret. Helt ärligt sitter jag och väntar på deras offensiva skador :) RvP skall kanske inte spela så mycket, han fysiska form lär inte vara den bästa. Jag tror nog att han gör, hmm, låt mig gissa på 19 mål i PL denna säsong! Han bär inte Manu på sina axlar men han är en grym målskytt, de kunde inte hitta någon annan, de hade hellre tagit en lika bra 24-åring men toppkvalité är svårt att hitta. Manu har ett riktigt bra lag i år, ett skrämmande bra lag och en bred trupp. Förutom att man har spelarna skall då också spelet fungera vilket inte alltid har varit Manus och Man Citys starka sida de senaste åren. En styrka speciellt Manu har haft ifjol och andra år är att de ändå vinner matcherna för att de gör mål med grymt hög procent speciellt i andra halvlek!

På fredag skall jag ta del av Tommy Söderbergs träningar och föreläsningar. Han lär vara en fantastisk person som alla gillar. Blir närmare 8h med fotboll då. Hoppas att få lite tips kring spelarutveckling, det är kanske det som intresserar mig mest inför fredagen. För övrigt har jag anmält mig till tre kurser idrottspsykologi, tror att det kan vara bra att ha inför framtiden som tränare. Kommer att studera hälsokunskap i ett år till nu också. Har jobbat fem dagar av det nya läsåret så här långt och trivs bra, känner att jag faktiskt är mer lärare än fotbollstränare eller något annat. Konstigt vore det väl kanske annars efter fem års utbildning och fyra år av arbete. Just nu är jag iallafall riktigt slutkörd och har inte varit utanför sedan jag kom hem från jobbet. Blir att ladda om med lite PL match på teve och köra på hårt imorgon med jobb och träning på kvällen.

Kagawa, en 23-åring med stora förväntningar på sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0