Lucka 20

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/4705961/Barcelona-Under-10s-score-amazing-tiki-taka-goal.html#ooid=03MmtxNzputLkqgP9BWyYE252bpmRKyH
 
Barcas U-10 lag levererar. fint passningsspel och man ser hur skolade och hjärntvättade de är i sitt fina spel. Spelar ju lätt finare än Manus PL lag gör. Men målen räknas, jo jo och har man RvP kommer man långt i målväg. Arsenal har annars mest bollinnehav i ligan så här långt i år med 59% och näst bäst passningsprocent med 87%. Senaste matchen mot bottenlaget Reading var rätt fin med 5-2 i ställning och totalt övertag spelmässigt. Mittfältstrion är fantastisk. Walcott som center är intressant, med hans löpningar där i mitten (eller från mitten) öppnas nya möjligheter. Mertesacker sov vid först målet och det fans ett läge då han skulle börja springa, inte ens 4 sek senare gjorde han annat än gick. Oförståeligt och vid andra Reading målet är han och de andra inblandade i en misslyckad offsidefälla som flera gånger förr i år. Inte så bra men vid stor ledning är det inte hela världen.
 
Chelsea vann inte världscupen, det man saknar är en center som gör mål. De skulle gärna ha fått köpa RvP hellre än Manu. Då hade de kanske vunnit ligan. Kanske samma om Man City hade fått honom, då hade de vunnit ligan. På tal om att vinna ligan är allt ganska öppet än, nästan hälften återstår. Manu har ett äckligt försprång, till största del tack vare RvP, men till stor del också tack vare Rooney som verkligen har vaknat upp sedan RvP kom. Hans roll blir en annan då RvP är väntad som målskytt och Rooneys bevakning är mindre så han kan komma åt att göra mål lättare samtidigt som han ses som en grovjobbare allt oftare nu. Det blir en massa matcher kring julen och ända fram till nyårsdagen innan det blir en vecka paus då. Många viktiga poäng står på spel. African cup kommer och stjäl lite spelare i januari och det ändrar läget för några lag.
 
Imorgon skall jag delta i försäsongens första match med ett div.3 lag, vi möter ett a-jun lag. Konditionen lär vara deras trumfkort och våra trumfkort är säkert styrkan och rutinen. Bra med lite lirande och någon träning ännu innan julafton och lugn och ro i några dagar. På söndag skall jag både coacha fotboll och lira rinkbandy, dagen innan julafton brukar vara lugnare än så. Borde få gjort ett sista arbete i idrottspsykologi också, har två böcker som tittar på mig här i rummet. Bäst att göra undan det mesta innan tiden behövs till annat, kommer att bryta mot en sak jag skrev här nyligen och överraska lite och dit far extra tid :) Igårkvälllirade vi rinkbandy med en massa kompisar utomhus, precis som då man var lliten var vi och lirade. det var kul och vi slog ihop gänget med fem som vi inte kände och spelade matcher. Det är så bra då vi alla är tvåspråkiga för alla de vi slog ihop med kunde endast finska. Spelet blev helt okej och man behöver inte alltid ha organiserad idrott för att röra på sig. Vore viktigt för dagens barn och ungdomar att tänka på det. Drog en träning idag och visade aningen mer hjärta än hjärna den här gången, kände att det behövdes. Älska fotboll, jobba för utveckling av världens bästa idrott!
 
Våra två fantastiska spanjorer på mittfältet. Arteta är helt ok i en defensiv roll fårn vilken han kan stiga. Cazorla med hattrick senast är mångsidig och blir bättre och bättre. Wilshere som inte är på bilden är mest lovande av de tre och han har mest speed, aggressivitet och vilja av de tre stjärnorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0