Var står Arsenal just nu

Hela 77 unika läsare på förra inlägget, ganska tufft det. Hade väl mindre på inlägget om årets Englandsresa. Idag är jag lite trött på Arsenalfansen, deras tålamod verkar vara slut med många spelare och framförallt med tränaren. Fansen vill har bort cirka åtta spelare varav en är Santos. Vad är det för fel på att ha en grymt offensiv ytterback bara han hittar formen? Han har gjort bra matcher men okej nu i höst hahr han varit usel defensivt, men han borde väl användas i andra halvlek i de matcher där vi måste framåt och göra mål! Att folk vill ha bort Gervinho förstår jag inte, okej han var usel i tisdags men so what!? Han har gjort många bra matcher för Arsenal och han kan göra mycket nytta för oss ännu! Skall på African Nations cup 19.1-10.2 snart tyvärr. Diaby vill många också ha bort. Varför det? Han är ofta skadad men han var en av de bästa i laget denna säsong innan han skadade sig igen! Resten kan jag förstå att man vill sälja snabbt (Squillaci, Bendtner, Arshavin, Chamakh, Denilson och vem det nu var).
 
Min gissning är att vi tappar Walcott till United, Liverpool eller någon annanstans. Huntelaar eller någon dylik spelare kommer nog in senast nästa sommar. Sagna kommer att bli såld förr eller senare fast han är riktigt bra. Arsenal erbjöd ett 1-årigt kontrakt utan löneförhöjning. Hans kontrakt går ut 2014 om jag minns rätt. Inte så kul att förlänga med endast ett år, då känns det inte som att klubben satsar på en. Nani skulle antagligen passa in rätt bra i Arsenal med sin teknik och snabbhet, men mina läsare vet vad jag tycker om att byta spelare mellan toppklubbar inom samma liga. Att ta in Henry känns lite sisådär, vi har anfallare i mängder och han saknar snabbhet numera. Förstås gjorde han två mål senast och han kunde införa lite rutin och ledarskap som vi kanske saknar just nu. Coquelin gjorde en bra match i tisdags fast han byttes ut och han var mycket bra även mot Schalke i 0-2 förlusten. Kanske han borde få större ansvar i serien också? Åtminstone som inhoppare.
 
Don´t you worry Wenger, Pese has got a plan for you! Du sitter säkert! Förra hösten tvivlade jag ett tag men nu skulle jag inte tvivla, problemen är knappast hans fel. Han gör vad han kan med de små summor som skall spenderas på spelarköp.
 
Wenger får nog säkert stanna kvar. Att han fick oss till tredje plats ifjol det med lag han hade till förfogande var grymt. Vi har nog tredje och fjärdeplatsen inom räckhåll även i år och mer än så kan man ingalunda förvänta sig då man inte köper dyra spelare och inte ger grymma löner. Okej om allt klickar med grymt förmånliga värvningar kunde det gå att tävla om plats 1-2. Men att förlora mot Bradford som ligger 64 placeringar under oss är inte så bra med tanke på uttrycket "allt klickar". Wenger sitter nog ganska säkert ändå, han har varit med så länge att man inte gör sig av med honom. Vårt akademilag går bra och det finns många lovande spelare på väg upp därifrån. Några av de jag hoppas mycket på av de mer otestade i första laget är Eisfeld, Toral och Olsson.
 
Vi har nio akademispelare på lån och Yennaris, Gnabry och någon till har börjat få chans att visa upp sig i Första laget ibland också. Tänk hur otroligt många spelare det finns totalt...de fem som nämndes tidigare borde absolut säljas direkt och sedan kan man köp in bara 1-2 riktigt bra spelare. Just nu kan man vara stolt över mittfältet som är ett av de bästa i PL om inte det bästa och även målvaktsspelet som håller hög nivå tack vare Sesny. Backlinjen och anfallet är inte "good enough"! Pep Guardiola lär ha sagt att Arsenal är det första lag han kunde tänka sig att träna eftersom de spelar så likt Barcelona.
 
Det finns 19 anställda ledare som ansvarar för Arsenals representationslag och 14 anställda som ansvarar för akademin. De här människorna har i stort sett hand om det som har med fotboll och det idrottsliga. Sedan finns det så klart hur många som helst som sköter om företaget, ja man kan säga att klubben är ett enormt företag. Marcus Svensson är en svensk som hör till första laget och hjälper till med spelarnas personliga fysik. Fitness coach är hans titel och han jobbar under fitnessansvariga Tony Colbert. Med Olsson finns det två svenskar i klubben. Är man intresserad att se mer kring hur klubben är uppbyggd kan man gå in på www.arsenal.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0