Då allt går åt skogen

Milan 4-0 Arsenal på San Siros fula gräsmatta. Den här kvällen fungerade inte mycket för ett helgult Arsenal. Spelet mot Sunderland var riktigt uselt i helgen, bollinnehav fanns till viss del men man skapade för lite chanser för att vinna...egentligen. Mertesacker skadade sig och Sunderland fick 1-0 gratis. En poäng var hade varit rättvist men inhopparna Ramsey och Henry ville annat. Henrys mål på tilläggstid på pass från Arshavin gav tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Just nu ligger man fjärde i Premier League.

Sett till de senaste veckorna hade man kunnat bygga öppningselvan på flera sätt. Jag vet inte i hurudan form Sagna och Gibbs är, de har just kommit tillbaka i spel och endast de som tränar med dem kan veta hur de exakt mår. Sett till kvällens match var Sagna en god bit ifrån 100% och Gibbvs var nog inte 100% heller. Rosicky har inte fått spela så mycket i år men har varit pigg på sistone, Ramsey har spelat mycket i år men har varit bänkad nu eftersom formen är dålig. Ett mål i inhopper i helgen är ju ok, men man kan absolut inte spela med Rosicky och Ramsey samtidigt på plan, ingen av dem kan försvara som det ser ut just nu, ingen av dem är speciellt snabb heller. Har man dessutom Arteta på plan så tycker jag att man mer eller mindre har tre spelare som borde konkurrera om den offensiva mittfältsplatsen på plan samtidigt! Song är given och någon måste ju spela bredvid honom då Wilshere är borta. Arteta skulle hålla sig på vänsterkanten i en anfallarposition, antar jag för man såg väldigt lite av den kanten i första halvlek på teve. Koscielny och Vermaelen kunde ha gjort en bra match fast Vermaelen har väl inte fått spela mittback sedan början av december. Då Koscielny skadar sig har man mittiallt två spelare som int har spelat i mittförsvaret på två månader...och det i CL mot Milan. Inte så bra.

Då magiska Alex Oxlade-Chamberlain kom in till slut då allt redan var kört så gör han det bra de gånger han får bollen. Han är toppklass, ingen back äger honom, ingen kan gå in och ta bollen ensam av honom och han slår hårda inlägg. Walcott var väl dålig tycker de flesta, med den roll han fick är han dålig mot vem som helst. Utan yta på kanten ganska stillatående eftersom hela mittfältet bara rullar boll och är allmänt orörliga utan boll. Med Chambo och Theo från start hade vi fått fart i anfallsspelet på två kanter. Ramsey hade jag vilat och Rosicky hade fått försöka spela bredvid Song. Ett alternativ med 4-4-2 hade varit Henry och RVP på topp med blixtsnabba yttrar som kunde kasta inlägg mot boxen. RVP var helt ensam i boxen hela första halvlek och Arsenal hade egentligen ingen målchans. Om inte feber eller småskador härjar i laget är det ett otroligt dåligt presternade av Wenger i den här matchen. Vi mötte inte Barcelona, vi fick ha bollen hur länge vi ville och hade man bara försökt anfalla modigt eller djärvt som Wenger sade i veckan så hade första halvleken sett annorlunda ut, nu var man rädda och anföll halvhjärtat för att försvara desto mer. Men okej det kunde ha gått att försvara sig ganska bra idag. Målen var som dom var, då Prince gör 1-0 gör han ett världsklassmål ribba in från inte alltför läge, mittbackarna gav lite extra yta för att han "inte skall göra" mål därifrån. Andra målet är högst antagligen offside på Zlatan och det avgör en stor del av en redan dålig match. Sagna borde ha agerat noggrannare då det ändå var Zlatan han hade emot sig. Några bra offsidebilder har jag inte fått se än.

Vi skapade alltså inga chanser i första halvleken, Milan skapade några. Tycker inte att 0-0 hade varit ett konstigt resultat så långt. I andra faller försvarsspelet ihop mer och mer, då Djourou byts in mot Koscielny borde man ha gått och sova. Han placerar sig fel som en e-junior vid 3-0 målet och Vermaelen faller omkull av sig själv, vilken jäkla cirkus alltså! Är spelarna mutade? Vid 4-0 har Djourou handen vid Zlatans hals då Zlatan ryckermot vänster, att Zlatan höjer handen mot Djourou först och faller sedan bryr sig inte domaren så mycket om. Den straffen hade domaren kunnat skippa, så farligt var det inte...men onödigt av Djourou ändå. Milan har någon chans till och RVP har ett skott som nästan blir mål, en nick som nästan blir mål och ett skott ur bra läge som inte är så hemskt farligt. Milankeepern gör fina räddningar.

Positivt var att Song visade åtminstone lite kämparglöd och fixade Zlatan ett par gånger, RVP var helt ok med tanke på hur lite hjälp han fick, Chambo var het sett till att han fick 0% hjälp och Henry var ok. Resten av det som hände idag var bedrövligt, Milan spelade inte speciellt bra och vann 4-0. Många fans har biljetter till returmötet, trevligt för dem det. Om Chelsea slår ut Napoli blir de enda engelska laget som går vidare till kvartsfinal. Engelska ligan är rankad som näst bäst i världen efter den spanska, men Champions League framgångarna uteblir totalt det här året. Matcherna i PL, matcherna i alla olika cuper och skadorna håller på att bli för mycket. I år har de flesta klubbar använt bästa laget i alla cuper bara för att kunna vinna titlar. Så har det överlag inte varit tidigare år. Det är ganska kallt i England och många lag spelar stenhårt, belastningen på spelarna blir stor.

Jack Wilshere var en av de bästa på plan mot Barcelona ifjol, oj så han saknas just nu! Borde vara tillbaka i spel om 5-6 veckor. Unge Chambo håller på att bli lika stor. Väntar på att få se båda på plan samtidigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0