Godmorgon

Är uppe med tuppen idag. Det stod -31 grader på min termometer och jag har tänkt ägna denna dag åt forskning och planering kring fotboll. Man måste ibland stanna upp lite och fundera kring saker och inte bara träna och hålla tester utan att alls tänka efter. Nästan alla spelare i Finland tycker att försäsongen är för lång, som tränare tycker man inte det.

Arsenal möter Blackburn idag och seger är ett måste. Det här året har börjat bedrövligt resultatmässigt trots att spelet stundtals har varit riktigt bra. Nu behöver man spela bra i 90min och visa var skåpet skall stå. Allt annat än en seger är katastrof idag, fansen är otåliga och det har gått rykten om att det skall visas på stadion idag. Hoppas att det inte stämmer men ett rykte säger att de tomma sittplatserna på Emirates skulle dras över med något svart av fansen för att visa missnöjet med resultaten. Att det inte blev några stora värvningar vid transferfönstret har upprört många också. Jag är glad att det inte blev några värvningar nu, någon bra mittback hade man knappast fått tag i. Bara man får tillbaka fler ytterbackar får Koscielny, Mertesacker och framförallt Vermaelen slåss om de två platser som finns. Men man borde ha en mittbacksklippa till om man vill vara riktigt bra. Mittförsvaret är lagets akilleshäl i år också.

Nu kan man inte skylla allt på mittförsvaret ändå, de flesta baklängesmål har kommit då hela laget har spelat dåligt försvarsspel. Mittfältet har haft vissa problem både offensivt och defensivt. Ramsey har tappat formen och självförtroendet ser det ut som. Arteta är tillbaka från skada och ser ok ut men kan höja sig. Song är bra men kan bättre. Att inte Wilshere kommer tillbaks är riktitgt dåligt för Arsenal. Ifjol var han en av de bästa i hela ligan på mittfältet. Anfallet med RVP i mitten har vad som krävs men behöver bättre hjälp av mittfältet. Walcott och småskadade Chamberlain på kanterna ger laget en enorm hastighet framåt och vad som helst kan hända bara de får de rätta bollarna. När Gervinho kommer tillbaka tror jag att han går in i öppningen och Walcott får agera inhoppare till att börja med. Vissa tror att Arshavin får starta idag, vet inte vad jag skall säga om honom. Väldigt många ryska spelare har misslyckats i England och han har blivit en av dem. De är bra då de kommer men livet i England verkar inte passa dem. Såg en lång utredning om det häromdagen. Benayoun och Park kan få några inhopp. Det viktigaste inför CL mötet med Milan är nog att få Ramsey i skick, annars kan det hända att Rosicky får spela och en Ramsey i form är bättre än Rosicky sju dagar i veckan. Oddsen inför mötena med Milan är nog att vi faller ur CL. Man vet aldrig ändå fast formen är som den är.

Premier League lagen har ekonomiska problem ryktas det om. Spelarlönerna är skyhöga och många klubbar går på minus varje år. Ingen gjorde något stort inköp vid det här transferfönstret. Arsenal går på vinst varje år och tidigare har det varit med stor stolthet. Experter säger att de är imponerade av Arsenals sätt att fungera, men att numera går det inte att vinna PL utan att spendera stora summor på spelare. Vissa tror nu att Arsenal inte har de pengar som det talas om att de har. Wenger säger att han har pengar men att det inte finns skäl att spendera stort om man inte får tag i någon riktigt bra spelare. Avbetalningarna för Emirates Stadium skulle vara klara år 2015 och där lär man ligga långt före. Försäljning av bostäder vid gamla Highbury och försäljning av bostäder i området kring nya stadion drar in stora summor åt Arsenal. Ändå ryktas det att man inte har alltför mycket pengar nu, eller så är det ägarna/styrelsen som inte tillåter stora inköp.

Löneprinciperna kan också vara något som stoppar vissa värvningar. Wenger talar om att det är lågkonjunktur och att något borde göras i England då många klubbar har stora skulder. Förra sommaren lär Arsenal ha haft en stor spelare på gång, men man fick inte sålt Fabregas tillräckligt tidigt för att hinna köpa honom. Berättar det att det inte finns stora pengar i klubben? Vem vet. Rykten säger att spelaren kan ha varit Mata, som Chelsea värvade. Av de spelare som det har ryktats om stämmer fyra in med min önskelista...Cahill, Sneijder, Schweinsteiger och Podolski. Av dem tror jag att endast Podolski kan tänkas bli värvad i sommar. Schweinsteiger behövs inte nu då Thomas Eisfeld har värvats. Den 19-årige tysken påminner om honom enligt rapporter från en reservlagsmatch mot Swansea. Matchen slutade 2-0 och det första målet kommer efter retur från Eisfelds skott. Det andra målet kom efter att han hade varit med i passningsspel en god stund innan bollen sattes i nät. Swansea lär ha varit usla. Eisfeld hoppade iallafall in i halvtid.

RVP har fått igång sin hemsida på adressen www.robinvanpersie.com och sidan är värt ett besök. För övrigt tycker jag att personers hemsidor är lite "out", duger bra med facebooksidor och twittersidor enligt mig. Mot Blackburn idag hoppas jag att Oxlade-Chamberlain kan spela, vissa tror att Arshavin tar hans plats om han inte kan spela p.g.a. skada. Kan hända att Ramsey får vila från start idag. Väntad öppningselva:

Sesny
Sagna-Mertesacker-Koscielny-Vermaelen
Arteta-Song-Rosicky
Walcott-RVP-Chamberlain

Vi saknar Wilshere! Engelsk kampvilja blandat med ett utmärkt spelsinne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0