Arsenal 5-2 Tottenham

Chelsea och City plockade sina poäng igår med 3-0 segrar. Både Manu och Arsenal var i behov av 3p för att hänga med de lag som är just före dem, alltså City i Uniteds fall och Chelsea m.fl. i Arsenals fall. United fick sin seger med ett sent mål vid bakstolpen av Giggs. Hann inte se mycket av Uniteds match men deras fans tyckte att de knappt förtjänade segern, så ingen höjdarmatch men 3p åt United kommer med deras flyt. Scholes gjorde det första m,ålet så det var inga ynglingar som scorade. Arsenals öppningselva var svår att gissa, formen har varit usel på sistone och Wenger hade allt att förlora inför dagens match hemma mot Tottenham. Sesny var ett klart val och han gjorde en bra match. Sagna helt utmärkt, Kos och Vermaelen som var helt bra och Gibbs hade han lagt i backlinjen. Song, Rosicky och Arteta gjorde en bra match sist och slutligen idag...varför finns inte alltid rörelsen, viljan och inställningen med?

Det drag jag är mest nöjd med är att Wenger tog in Benayoun med Walcott och RVP i anfallet. På så vis slapp laget diskussionen om vem av Gervinho och Chambo som skall spela plus att båda har sett slitna ut på sistone och kunde vara bra att ha som inhoppare istället. Benayoun klarade sig ok idag och det är fint för hela laget även om vi har fyra yttrar som lär gå in före honom vanligtvis. Chambo kom in men fick inte så hemskt mycket gjort, skapade inga klara målchanser precis men det behövdes inte i det skedet heller. Gervinho kom in med några min kvar och hann inte göra mer än att slå några passningar offensivt. Tottenham har inte en enda spelare skadad men startade inte med van der Vaart som kom in i halvtid.

Matchen började med ett tidigt mål av Saha. Ett derby är ett derby och första halvleken var väl spelarna lite nervösa. Bale fälldes till straff i första halvleken, eller föll iallafall och fick straff...såg inte ut att vara någon kontakt i det skedet när han föll. Adebayor smällde in 2-0 ganska oförtjänt och hade vi inte varit på emirates Stadium hade jag nog trott på förlust. Efter 2-0 var det färdigt för Tottenhams del, istället för att vika ner sig som mot Milan stod Arsenalspelarna upp och gjorde det som fansen kräver. Sagna visade vägen med ett nickmål i boxen på  pass från Sagna, ytterbackarna skall kunna ta sig in i boxen både med och utan boll nuförtiden! En kvittering skulle komma kort därefter när Robin van Persie snurrade lite utanför boxen och sköt ett otagbart skott med vänstern! VANTASTIC!

Inför andra halvlek var jag inte alls nervös, Arsenal hade fått fram en fighting spirit som man inte har sett på länge. Det tog bara sex minuter innan Rosicky drev bollen, spelade till Sagna och stormade mot första stolpen på enn låg hård passning av Sagna. Rocisky hann före Friedel och Walcott och där kom hans första mål sedan 2010 i PL med en liten beröring. Fjorton minuter senare drog van Persie på sig mycket bevakning som vanligt, denna gång på vänster kanten och ingen såg ut att vara med i anfallet men  efter att han lyckades hålla bollen en stund kom en blixtsnabb Walcott upp och sprang ifrån all bevakning på högerkanten. Då Walcott fick bollen blev beröringarna inte de bästa men han kan lirka in mål nuförtiden och någon sorts halvchip blev det vilekt betydde 4-2! Skulle Arsenal börja försvara och göra om de gamla misstagen att släppa in reduceringar och kvitteringar? Bale sköt tätt över målet från straffområdslinjen en gång men det var allt Tottenham visade upp. Arsenal hade bra rörlighet på mittfältet och det är ofta tack vare det man vinner matcher. Tre minuter senare spelar Song fram Walcott till 5-2 som smälldes in i Friedels högra hörn ganska otagbart. Tydligen hade Walcott hittat formed efter någon sämre insats på sistone. Walcott var väldigt nära att göra hattrick men nästa avslut gick 10cm utanför stolpen. Arsenal höll bollen inom laget och hade alla chanser i andra halvleken, Tottenham var totalt utspelat. Tycker lite synd om dem för de fick lika ordentligt med stryk idag som vi fick mot Milan. Spelar vi mot Tottenham 10ggr vinner vi en enda så här stort och likadant är det med Milan mot oss.

De flesta Arsenalfansen firar stort och hoppas att vi skall knappa in de sju poäng vi har upp till Tottenham. Jag är nöjd men laget har mycket att bevisa innan man kan komma tredje i ligan än. Spelarna visade idag att de kan spela toppfotboll, bara Song spelade som minst två man gör normalt i defensiv roll. Starkt av Song! Vi kan nog slå Milan hemma men vi tar inte in ett försprång på 4-0 om de inte får 4-5 skador innan dess. Tänk annars att Tottenham saknade skador helt som det sägs, om det stämmer? Antar att de 16 bästa var i skick åtminstone. Messi är ju aldrig skada och Ronaldo är nästan aldrig skada så visst kan man vara skadefri :) Jenkinson gjorde tt inhopp i slutet och verkade vara i skick. Hoppas verkligen att han väljer det finska landslaget även om det engelska inte är en omöjlighet i framtiden. Finland behöver honom, England har fler att välja mellan även i framtiden. Redknapps passivitet från bänken i andra halvlek talar nog för att han snarare tar över Färöarna än England om vi snackar landslagsfotboll.

Cardiff kämpade och gjorde en bra match mot Liverpool ikväll i Carling cup finalen. Den sista straffomgången avgjorde och Reina var bra med på de sista straffarna. Cardiff kan nog ta sig upp till PL snart, har varit nära i flera år och de såg riktigt bra ut idag fast Liverpool var bättre. Taktisk miss av Liverpool att försöka försvara sin 2-1 ledning med trötta ben och cirka 10min kvar av en finalmatch mot ett lag som är starka i luften. Bara väntade på 2-2 och det målet kom ganska snabbt.

De som har sett Song i verkligheten vet att hans biceps fungerar.

Lovtider här på hemmaplan och jag är ledig ännu i sju dagar. Många spelare är bortresta och i vår (läs min) juniorplanering är det här en lite lättare vecka än annars. Halvtråkigt då man kunde ha alla på plats och köra på extra hårt, men så här fungerar fotbollen just nu. Vad gäller rinkbandyn har vi inte guldet i egna händer vilket gör det svårt. Skall köpa nya fotisskor imorgon tror jag, har kollat in dem ett par gånger men avvaktat. Blir dyraste skorna jag någonsin har funderat på. Om jag köper dem lägger jag upp en bild här imorognkväll.