Arsenal gjorde sju mål

Arsenals helg blev perfekt. Jag hoppades att det skulle bli minst tre mål gjorda mot Blackburn. Ettan kom tidigt men då Blackburn kvitterade på en snygg frispark blev man aningen orolig att det skulle bli en tråkig 1-1 match där vi inte får in bollen. Två snabba mål med betoning på snabba då speciellt Chambo sprang ifrån en back på det ena gav oss 3-1 innan halvtid. Blackburn hade en viss chans att klara 1-1 men de spelade fult vilket ledde till frisparkar, gula kort och även ett rött kort. Med en man mindre på plan blev det nu hela 7-1 denna gång! Positivt var att 18-årige Ox-Chambo eller vad man nu vill kalla honom gjorde en fin instas igen. Förutom två mål visade han prov på snabbhet och hårda skott igen. Han är definitivt en spelare som England behöver till EM. Han köptes för 12miljoner pund av Southampton. Idag tror jag inte att han skulle säljas för mindre än 35 miljoner pund. Oj så bra han kan bli! Walcott var pigg med 0+3 och lär nu skriva på ett fyra års kontrakt. Enda andra klubben jag kan se honom i är lokalkonkurrenten Tottenham, där skulle han passa in då de vill ha snabba yttrar som en stor del av sitt anfallsvapen.

Henry hoppade in och gjorde mål, det är alltid fint. Då Gervinho kommer tillbaks tror jag inte att Henry behövs alls. Vi har redan en bra anfallare för mycket då. Sen behöver nog Park och de andra få vara inhoppare nr 2 o.s.v. i anfallet. Vi har chans mot Milan efter att ha visat upp en del bra saker nu, ytterbackar och Diaby är på väg in i truppen. Vi behöver rejält med flyt speciellt på bortaplan och frågan är hur många minuter av 180 vi lyckas spela bra. Fjärde platsen i PL går att ta, Chelsea är inte bättre än oss och Liverpool, Newcastle och de andra kommer inte att vara lika bra som Chelsea i slutändan. Tottenham och Manchesterlagen klåpar knappast bort sina platser fast det är cirka 14 matcher kvar. Bra drag av Wenger att vila Ramsey igår, det inger hopp för att han vet vad han gör och ser vad som händer på plan. Robin van Persie gjorde hattrick igår och har nu gjort 22 mål på 24 matcher i ligan. Han behöver göra 13 mål på 14 matcher för att vara bäst i Premier League någonsin. Shearer har det gamla rekordet.

Imorgon blir det spännande då Tottenham och Liverpool drabbar samman, kan hända precis vad som helst. Blir säkert underhållande och jag tippar på minst tre mål i den matchen. En annan underhållande match var dagens möte mellan Chelsea och Manu. Chelsea var aningen bättre matchen igenom och hade aningen mer av spelet. Manu hade inte lika många chanser som Chelsea och låg mittiallt under med 3-0 i matchminut 50. I det skedet sade jag att Manu når högst till 3-2 idag. De fick 3-3 med sig till slut. I första halvlek kunde Manu ha haft frispark vid 17m eller straff då en fick sig på benen. Webb friade, kanske för att det har varit filmande och gnäll i boxen från Manus sida på sistone och så även i denna match. Där gjorde han väl fel då.


Då Manu får straff och gör 1-3 är det helt okej att döma straff. Ganska intressant situation ändå, verkade onödigt riskigt av Chelseaspelaren att gå in och försöka ta bollen. Fanns ett ställe att gå in på den men stället stängdes lagom tills kontakten kom, då blir det straff. Men sen kom den stora tavlan som så småningom skulle ge Manu chansen till en poäng. Ivanovic rör sig i boxen och jag vet inte om han skulle försöka bryta men hans fart tar slut och han är stillastående då en Manuspelare hakar in sig i honom och faller, om hans ens klarade av att komma in i Ivanovic, kan hände att det blev nästan 0% kontakt också. Värsta man har sett på länge och med galna bortafans på läktarna fick man Chelseas självförtroende lite i gungning. Giggs slog ett fint inlägg än en gång och inhopparen Chicarito som alltid borde starta före Welbeck gjorde 3-3. De Gea gjorde en bra match och tog grymma frisparkar m.m. så Manu får delvis tacka honom för 1p och delvis Welbeck. Chelsea var en aning bättre idag och borde ha fått behålla sina 3p. Men detta var klart bättre för Arsenal i kampen om en CL plats.


De Gea gjorde en grym räddning på en hård frispark i slutet. Han tog två snabba sidosteg just innan frisparken slogs, det gjorde räddningen möjlig.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0