Efter Arsenal-Manu

Den här säsongen blev det två förluster mot Man United. Ändå spelade vi bättre igår än vi gjorde då vi slog dem 1-0 förra våren. Första halvleken hade United mer av spelet utan att dominera alltför hårt. Giggs slog ett grymt inlägg som Valencia nickade in. Det var väldigt perfekt, både hårt och i en liten yta vid bakre delen av målet. Giggs brukar väl slå bra bollar ibland, man borde ha känt till det och gett honom mindre yta och tid. Situationen då målet kom var helt lugn annars, ingen farlig situation egentligen och alla fanns på rätt plats. I andra halvleken tog Arsenal över helt fårnsett en 5-10minuters svacka i mitten av halvleken. Van Persie missade en grym chans från 5meter ungefär och det fanns även andra lägen att göra mål. Istället gjorde Arsenal mål på en halvbra chans, RVP sköt in bollen efter fint förspel från matchens piggaste spelare Ox-Chamberlain. På sätt och vis trodde jag att vi skulle vinna eftersom vi hade ett tryck..å andra sidan brukar Arsenalspelarnas psyke och mognad inte vara den bästa. Skulle vi ha gjort 2-1 skulle vi väl knappast ha klarat av att hålla den ledningen.

Ox blev utbytt (krampkänningar, sträckt vad, första starten i PL m.m.) mot Arshavin. Arshavin har fått höra glåord av sina fans på twitter och i verkligheten på sistone. Varför bytte man inte in Benayon eller någon istället? För att Arshavin var lite på g i en match för tre veckor sedan, har passat till två mål på sistone och för att han inte är en alltför billig spelare kanske? United skulle komma att få ett mål, det började med att Arshavin gick bort sig totalt utanför egen box som en div.6 spelare, de som täckte upp hann inte riktigt med och några studsar senare hade Man United använt sin tur och avgjort matchen. Arsenal hade sina lägen men det här var en dag då bollen inte gick i mål mer än en gång för de rödvita. Båda lagen saknar mängder av spelare så det är kanske lite svårt att säga vilket lag som är det bästa av de här två just nu då de MÖTS. En sak är iallafall klar, Arsenal var bättre spelmässigt och hade fler chanser på 90min medan Manu gjorde ett mål mer. Rooney var blek hela matchen igenom och han var väldigt osynlig. Jones och Nani kan vara borta ett tag med skador, den senare blev kapad av Koscielny ganska fult. Kos har för övrigt spelat upp sig rejält i år och han har nog stigit mycket i värde. Ox-Chamberlain var bättre än Walcott och det är svårt att hitta någon så bra 18-åring i PL just nu. Han är även kapten i Englands u-landslag där han brukar dominera. Undrar hur snabb han är i förhållande till Walcott? Ser minst lika snabb ut.

Denna vår får man som Arsenalsupporter hoppas på fjärdeplatsen i en liga där Man City sopar banan med alla. Suveräna Spurs höll på att få in 3-2 i slutet, men Bale passade en aning för hårt. Bales fel att det inte blev mål fast han gjorde allt annat rätt där i slutet. Balotelli avgjorde på straff någon minut efteråt och med sådana inhoppare är Man City ganska omöjliga att tävla med. Kanske kan Arsenal vinna några av de mindre viktiga cuperna och med lite flyt slår man ut Milan ur Champions League. Vi har sju ytterbackar borta varav flera är på kommande nu, Wilshere kommer att börja spela när som helst och kan han nå 80% av vad han presterade förra våren så är han en tillgång. Nu har man värvat mycket tills i år och byggt ett bra lag. Kan laget mogna lite och förstärkas med någon världsklass värvning är man hur bra som helst. En mittback av världsklass behövs, dessutom en anfallare till som kan backa upp RVP. Den anfallaren är inte Henry som för övrigt var skadad nu igen.

Hur länge skall man spara pengar? Pengar är det viktigaste i dagens toppfotboll. Med pengar vinner man titlar, alltså då man gör något annat med pengarna än sparar dem. Inte skall man kasta runt sig pengar hursomhelst, det är en väldig styrka att fungera som Arsenal gör. Men 1-2 stora stjärnor skulle man behöva och de kostar sjukt mycket, jo så är det tyvärr! Laget har nog lite för ung medelålder varje år nu för att nå de största titlarna. Hur bra vill man vara, det är styrelsens sak att bestämma det. Tror nog Wenger kan spendera pengar om ägarna vill det och då är det lättare att nå höga resultat idrottsligt.