Läs detta

Lite info om turneringen i Kvevlax 8.7 som inte kommer att heta "pass hiid" nu mera. De (vi) som har dragit det stora lasset för "pass hiid" tyckte att det var dags för något nytt. Jag kommer med hjälp av min vän Kris Huckstepp (som också är van att organisera saker) att ligga i bakgrunden för turneringen. En liten del av arrangemanget som har varit tidigare finns kvar som t.ex. parkerandet av bilar, Kuffen kan ha öppet kiosken om de vill, någon tar hand om skador, vi fixar musik dit och man kan byta om och duscha i sportstugan o.s.v. Nu kommer vi att göra om turneringen till en sådan som vi tror att många kommer att gilla och på ett sådant sätt som vi själva skulle gilla om vi deltog. Några av målen är att få väldigt många anmälda lag, att få lagen att inte behöva spendera hela dagen vid turneringen och att matcherna blir mer effektiva.

Idéerna på bordet just nu är i stort sett:

- Tre olika serier, man spelar med tre män (pojkar) och två kvinnor (flickor) på plan. Vi använder mindre planer och matchtiden är 2 X 7min. Om det används normala små mål eller mindre minimål i vissa serier är lite osäkert just nu. Kvevlaxplan delas upp i fyra planer så att fyra matcher kan spelas samtidigt och ingen behöver vara bakom vallen. Vi använder överlag riktiga domare från KSK är tanken.

- I högsta serien kan vem som helst delta, reglerna kommer att göra att vi undviker skador. Inga glidtacklingar är tillåtna och bollen får inte gå högre än domarens huvud, är planerna just nu.

-I mellanserien finns det regler för vem som kan delta och de reglerna kommer antaligen att likna "lekande tufft" reglerna som fanns tidigare.

-I lägsta serien kan man antagligen bara ha en licensierad senior (som lite kan leda laget) och den får vara från div.5-6 herrar eller div.1 (högst) damer. Några regler för licensierade juniorer kommer till här men en P-97 junior som spelar aktivt börjar vara på gränsen till för bra i den här serien, kanske.

-Serierna koncentreras till olika tider på dagen (serie 1 kl.10-14, serie 2 kl.13-17, serie 3 17-20 som ett EXEMPEL) vilket gör att bilar och människor ryms bättre om vi nu får väldigt många lag anmälda. Samtidigt är det kanske trevligare att det bara far 3-4 timmar av dagen till spel per lag. Tidigare år har många varit med halva dagen för att de måste på annat och det är ju lite otrevligt. Vi kommer att ha någon sorts underhållning på plats någon gång under dagen plus kanske möjlighet att skjuta mot radare, vi delar ut priser åt enskilda spelare för prestationer (årets dribbler, årets spelare o.s.v.) och vi hoppas hinna marknadsföra denna turnering ordentligt trots att vi redan är sent ute.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0