England oktober 2012, upplevelsernas resa

Höstens Englandsresa var lite annorlunda än ifjol. Budget för allt totalt var kanske 1100 euro. Här kommer storyn:
 
Dag1: Flyget lyfte från Vasa 06.20, jag och min polare fick skjuts till flyget av en schysst vän som var uppe hela natten. Vi flög till Köpenhamn och sedan vidare till Heathrow i London. Vi hade inte så bråttom till stan så vi tog tunnelbana istället för det snabba expresståget denna gång. Någonstans kan man ju spara in några pund. Det här var en onsdag och siktet var inställt på CL match med Arsenal-Schalke. Vi for iallafall till vårt hotell som var rätt uselt...men centralt och billigt :) Kostade 100e per person för två nätter. Det enda man gör på ett hotell i London är ändå sover, duschar och byter kläder i stort sett. Oftast är man ute på stan och går och går och går och åker tunnelbana hur mycket som helst. Vi for till Madame Tussauds eftersom vi hade bokat biljetter till tre aktiviteter och där fick vi ut biljetterna till allt. Vi tog oss igenom vaxkabinettet på 1,5h ungefär och tog foton med en massa kändisar i vax. Där fanns också en 4d show var väldigt häftig. Den handlade om Fantastic four eller vad de heter, Hulken, Spiderman och gänget...om det sprättade vatten i filmen kom det vatten på ens händer, flög de upp i luften blev det kallt då fläktar på väggarna kylde ner hela rummet, fällde någon ut knivar kom det en kniv i ryggen ur stolssätet och då det sprang kackerlackor smattrade något mellan vaderna på en så att det kändes verkligt.
 
Messi såg verklig ut, Pese också men inte Cristiano
 
Mycket häftig upplevelse i vaxkabinettet alltså. Hade varit där 1996 senast men nu var det aningen bättre. Lite shopping och en Sirloin Steak senare så for vi till hotellet och fixade oss i ordning för resans huvudmål. Vi var ute i god tid för matchen och kom till stadion minst 1,5h före kick off. Tunnelbanan var ganska full men gångarna upp och själva gatan var inte alltför full denna gång då man var tidig. Biljetterna som jag hade bokat för 36.50pund styck fick vi ut på en minut. Vi kollade på lite souvenirer, fanns allt möjligt man kunde ha köpt. Skor av Henry, autografer av spelare och tavlor och allt möjligt. Vi köpte ingenting :)
 
 
I det ögonblick jag såg stadion ryste det i kroppen. Den är så himla mäktig Emirates Stadium och jag hade inte sett den i mörkret förut.
 
Väl inne på stadionn var det ganska tomt. Schalke värmde upp och några tusen fans härjade på ganska bra. Pukki saknades  från öppningselvan men Afellay och Huntelaar var med. Arsenal hade Mannone i mål, Santos-Vermaelen-Mertesacker och Jenkinson i backlinjen. Coquelin, Arteta och Cazorla på mitten och Poldi-Gervinho-Ramsey på topp. Santos var inte bra defensivt och gick ofta bort sig enkelt, Ramsey är ingen anfallare och tillförde inte mycket. Schalke är ett bra lag som kan göra mål och det skulle visa sig så småningom. Arsenal hade jättemycket boll och rullade, slängde höjdbollar och höll den mycket inom laget. Men det mesta gick i sidled och det mesta gick inte så hemskt mycket framåt. Sista tredjedelen var ett problem. Det man ser i verkligheten på plats är att spelarna byter plats 10ggr mer än man skulle tro. Podolski var inne i plan hur mycket som helst och Gervinho eller någon annan kunde då vara på kanten. Det betydde dock inte att Poldi var i boxen, för där var han aldrig utan han var inne i plan lägre ner. Om Gervinho då är ute på kanten finns det alltså inte många i boxen...Sett till första halvleken så var Schalke farliga då de stack upp, mycket p.g.a. Santos placeringsförmåga och slappa hemåtjobb. Ändå hade en Arsenalledning inte varit orättvis, det fanns lägen men det sista lilla saknades. Sen kan man inte räkna skott på mål, för det här laget skjuter aldrig :) De skjuter bara om de vet att de gör mål. Lite tråkigt med så få skott då man sitter på rad 11 på kortsidan. Ändå är man väldigt med i en CL match, för til skillnad från PL så stiger alla upp direkt Arsenal börjarha ett anfall, direkt de kommer över halva plan med ens lite fart. Blev mycket motion, upp och ner :)
 
Zonförsvar på hörnor för Arsenal. Oftats har man bara en som vaktar framstolpen och ingen vid bakstolpen.
 
I andra halvlek blev Schalke allt farligare då de stack upp och efter ett inspel åt Huntelaar svängde han snabbt och satte 1-0. Arsenal med många skador kämpade på men hade svårt att få något skapat i boxen, fanns nog ett par chanser men sett till hela matchen hade Schalke de farligaste chanserna. Då Arsenal flyttade upp alltmer kom 2-0 också. Gnabry var intressant att se i slutet, han är sjukt snabb och gjorde en teknisk fint som jag inte har sett live förr. Han är ung och har väl 10.60s på hundra meter. Kan bli tuff om något år men han är knappt 18 år än. Utan att säga desto mer om matchen så var Gervinho den enda pigga spelaren där uppe, Poldi var orörlig med tanke på vad som krävs. Ramsey behöver jag inte ens kommentera och han har ju inte spelat mycket nu på sistone. Cazorla var grym men spelarna förvaltade inte hans bollar så bra. Inga större fel på backlijen förutom Santos som tror att han är anfallare. Det blir för offensivt från hans sida, kunde istället bytas in när man ligger under. Arsenals fans har ett par bra sånger som jag hängde med i, de få gånger bortafansen behövde pikas för någon filmning så var jag också med och stod upp med några få :) Annars var det 100-0 till tyska fansen, England har inte sjungande organiserade hejarklackar på samma sätt alls. Sista 15min kom det en sång två ggr4 min "who the f--k is Arsenaaal, who the f--k is Arsenaaal" och så fortsatte det, många fans gick hem. Det var bara via spelet vi kunde ha vunnit tyska fansen och det hände inte. Vi satt kvar 20min efter matchen och hela Schalkes lag gick igenom sin publik på läktaren och high fivade!! Typ på lägsta plats på läktaren, men ändå ganska galet att vara inne i publiken. Kön till tunnelbanan var lång så vi åten hot dog och sökte upp Henrys staty, tog en god stund :) Och sedan kollade vi när Arsenal spelarna körde ut från arenan.
 
Min största idol i livet så här långt. Den mest fantastiska anfallaren genom tiderna enligt mig.
 
Innan matchen utanför fanshopen. We love you Arsenal we do, we love you Arsenal we do...We love you Arsenal we do, oh Arsenal we love you!!
Alltid lite lustigt att se att Arsenal bara är en stadsdel i norra London. Hur kan en finländare hålla på ett lag därifrån? Jag gör aldrig något i den stadsdelen förutom att se på matcher. Vet inte hurudana bilder ni vill se, arenan ser ni mer av i inläggen från ifjol men här kommer två bilder till från denna dag som avslutades med en sväng på stan i London.
 
Många polishästar i farten. Men det är verkligen lugnt utanför matcherna och ingen dricker egentligen alkohol där ute eftersom det kan ge 500 pund i böter. Där inne söäljs öl vanligtvis men inte under Champions League matcher.
Gräset är så fint att man inte förstår. men mer om gräset i fjolårets inlägg ;)
 
Dag2: frukost från en butik i handen och in i tunnelbanevagnen och iväg. Vi for till vår andra stadsaktivitet som var London Eye. Det började med en häftig 4d show inomhus och den här gången snöade det t.o.m. på oss :) I London Eye är man med många andra i en kabin och det tar en halvtimme att åka ett varv runt, de går väldigt sakt. Där inne finns pekskärmar som man kan klicka på för att se vad allt man ser är. London är fint, men kanske skulle det ha varit ännu finare på kvällen? I 4d showen fick vi se både kvällstema och snö. Nu var det halvregnigt och molnigt. Men en bra upplevelse. Häftigt.
 
Regndroppar vid de högre fönstren men klar utsikt vid de lägre fönstren om man ville ta bilder.
Big Ben invid Themsen
 
Direkt efter London Eye gick vi in på sista aktiviteten, London Sea Life Aquarium. Hela paketet var väl runt 50-60 pund om jag minns rätt. Pingvinerna var coola, hajarna och rockorna var okej men inte är akvariet alltför häftigt om man inte är väldigt intresserad av fiskar. Här fanns ingen 4d show.
 
Shopping på stan i mängder, en till Sirloin steak eller var det mixed grill denna gång och sedan lite nattliv blev det. Shoppingen tar tid då det finns så otroligt mycket att se som inte finns i Finland. Finns både billiga bra grejer och dyra väldigt bra grejer :)
 
Lite julgranar är aldrig fel :)
 
 
Dag3: Vi besökte Stamford Bridge, Harrods, Hyde Park och shoppinggatorna. Mot kvällen tog vi ett tåg till Manchester som räckte 2h10min. Det var dubbelt dyrare än ifjol men ganska fullsatt ändå, fredagkväll är kanske en populär dag att resa. Buss är billigt men tar 4-5h.
 
We are Chelsea FC we ain´t got any history ;)
 
Harrods, där vi inte köpte något alls :) för att ta den här bilden måste man vara snabb, for väldigt många röda bussar förbi lugnt sagt.
 
James Bond tema vid Harrods
Hyde Park är en sjukt stort park. Londons lungor.
Fanns många feta ekorrar som kom fram till en. De klättrade på folk också.
 
I Manchester bodde vi hos min kusin. Rent fotbollsmässigt såg vi Man City-Middlesbrough U-18, en amatörmatch och ett par matcher på teve. Riktiga City mot Swansea skulle ha kostat 50 pund. Vi skippade det. Famous Burger har bäst burgare i världen för bara 6.20 pund (utan pommes). Baren är i Charlie Sheen anda. Man kan beställa Tiger Blood om man är 18 år men vet inte om jag rekommenderar det ;) På tal om tigrar finns ju storafantastiska nattklubben Tiger Tiger i stan. Tror inte att Balotelli var där denna helg :) Vi var i Manchester från fredag till söndag och flög hem från london på måndag. Avslutar resan med en liten bildbomb här på slutet. Hoppas ni gillade inlägget, fjolårets inlägg har ännu mitt besökarrekord på långt över 100 :)
 
Patrick Vieira där borta i mitten, tog länge innan vi visste om det var han. I halvtid gick vi bakom honom men vågade inte ta autograf. På Arlanda tog vi inte autograf av världens bästa back Karlsson med Filppula och J.Ruutu. Sånt händer :)
Sportbar i Manchester där man kan spela golf och allt möjligt. Vi såg mest på fotboll där. Nice ställe!
Manchester är sjukt fint ibland.
Manchester första kvällen på väg ut och kolla läget.
 
Den här bilden tog jag efter amatörmatchen. Varför gräset högre på plan än utanför plan, gissningar?
Etihad Stadium från taket där vi bodde.
Utanför Heathrow. Bodde billigt på Holiday Inn denna natt och steg upp 4.30.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0