Inför Manu-Arsenal

Det kommer ett blogginlägg om Englandsresan snart men inte idag och knappast imorgon. Just nu är det en match man behöver koncentrera sig på och det är morgondagens möte mellan Manchester United och Arsenal FC! Det är svårt att beskriva formen för lagen just nu för båda har varit ojämna på sätt och vis.
 
Arsenal har fyra intressanta matcher bakom sig, okej alla var inte så intressanta att se. Först en usel 0-1 förlust i ligan och senare en 1-0 vinst i ligan utan att imponera och båda dessa matcher mot (på pappret sett) dåliga lag. Schalke 04 är inget dåligt lag och utan desto bättre form är det svårt att slå dem. Arsenal spelade ändå bra med boll och flyttade den lite hur de ville, tyvärr var ingen anfallare på gång och sista tredjedelen blev problematisk. Att skjuta lite mer hade åtminstone hjälpt. Men 0-2 på hemmaplan där var inte så bra. Sedan spelar man med b-laget mot Reading och ligger under med 4-0 i slutet av första halvlek. Inte så bra med tanke på att de som spelade skall kunna hoppa in i seriematcherna. Desto bättre var iallafall att man fick gjort 7 mål på 120 min eller på 85min om man ser när första målet kom. Walcott var grym med 3+3 (eller 2+3 om Jenkinson fick hans sista mål som nog var inne). Arshavin och Giroud var helt okej också och Chamakh gjorde två mål utan att imponera desto mer. Av de som deltog i matchen lär Walcott vara aktuell för startelvan imorgon och resten är knappast det.
 
De fem mål man släppte in såg ut som föjande: 1, Koscielny missar markering totalt uselt 2. Samme Kos gör ett hemskt självmål där alla spelare annars var på rätt plats och situationen skulle inte ha behövt bli farlig 3. Martinson skall göra en ganska fin räddning men misslyckas, hans fel och inte så farligt att skytten kom åt att skjuta där ändå 4. Jenkisons markeringsmiss och mittenmittfältet var ganska slappa med att jobba hem kan tilläggas 5. Vet inte vad två backar gör där så nära varandra, offisdefälla eller något annat klåperi...
 
Om Arsenal klarar av att hålla bollen och styra spelet imorgon kan de vinna. Ferguson sade att Arsenal är försvarsmässigt bättre och mer fysiska nu. Jag tycker att anfallsspelet har haltat rejält. Gervinho är skadad nu och han har slocknat lite på sistone, eller så beror det på att han inte får någon hjälp av de andra anfallarna. Podolski har varit slapp, alltför slapp och tagit för lite ansvar på sistone. Giroud är ojämn och räcker knappast till mot United om han startar. Backlinjen och mittfältet kan vara helt ok trots en del skador.
 
Mannone
Sagna-Vermaelen-Mertesacker-Santos
Arteta-Wilshere
Walcott-Cazorla-Podolski
 
Inhopp: vågar inte riktigt spekulera, men Chambo kan tänkas hoppa in om han inte startar. Santos skulle jag helst inte spela med från start men finns väl ingen bättre. Offensivt är han bra men defensivt räcker han inte just nu.
 
Det gäller att vara organiserade imorgon! Det är snart 1,5 år sedan Arsenal slog United senast.
 
Manchester United har många segrar i bagaget i år fast man förlorade mot Spurs. Stundtals har man imponerat och i en match spelade man fantastiskt bra i ligan. Till stor del har man levt på Van Persie då det har sett mörkt ut med målskyttet. Det har varit berg- och dalbana med spelet i matcherna, men åtminstone en match klarade man av att spela bra 90min. Det är flera veckor sedan och mot Chelsea förra helgen var man bra så länge Chelsea inte var bra. Chelsea var otroligt dåliga vid Uniteds mål, obegripligt dåligt agerande på RvP:s mål som ett exempel. Vid 2-0 ledning för United tog Chelsea sig i kragen och kom ikapp och kunde ha vunnit men då fick domarna fnatt som vanligt. Två röda kort och ett offsidemål senare hade United 3p.
 
United och domarna har fått stora rubriker i veckan p.g.a. domsluten så att ge United straff imorgon eller Arsenal utvisning borde kräva en hel del. Vad som hände i onsdags mot Chelsea är inte lika viktigt då många stjärnor vilades, men åtminstone fick många United spelare känna på hur det är att förlora och Chelsea var det bättre och piggare laget. Förstår inte bara hur Chelsea släpper så enkla mål, förutom det har de varit grymma. Robin van Persie lär nog starta då det är hemmplan mot Arsenal och han kommer att få det hett om öronen. Inga fans kommer att lyssna på Wengers ord om att respektera RvP som har gjort mycket för Arsenal. Det finns två orsaker: att han var skadad största delen av sina åtta år och lämnar klubben direkt han har gjort en toppensäsong hos klubben och tränaren som trodde på honom och för det andra fanns det ingen värre klubb i hela världen att gå till än Manchester United. Uniteds öppningselva? Svårtippad i detalj men Kagawa och Vidic saknas. Rooney och RvP kommer att sätta press högt mot Arsenal och kan Arsenal spela sig ur den pressen får United problem. Kantspelare finns det gott om i United men vilka som används är svårt att tippa. De Gea, Rafael, Scholes och Ferdinand lär starta tveklöst åtminstone.
 
Skall Arsenal vinna måste man vara fokuserade i 90min och inte släppa för enkla mål. Självförtroendet måste ha kommit in i klubben efter onsdagssegern. Man måste få fart på anfallarna, kanske en orsak att starta både med Theo och the Ox? Om Cazorla, Arteta och Wilshere har en bra dag finns det inget mittfält i England som kan stoppa dem. Wilsheres form är lite osäker ännu dock.
 
Skall United vinna krävs ett bra försvarsspel för målllösa blir de knappast. De har två grymma anfallare som kan göra lite vad som helst även med ett dåligt läge.

Avbytarna kan få spela en stor roll imorgon. För matchen lär bli jämn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0