Se framåt

De som väntar på något från Englandresan får vänta lite ännu. har jobb och studier i mängder och försöker också hinna med gymträning. Så det tar en stund än. Arsenal tog ett steg framåt mot Schalke i veckan i CL. Början och slutet var trögt medan mittersta delen av matchen var godkänd. Walcott tog med fart till anfallet och man kunde gå upp i en ledning med 2-0. Att man tappar till 2-2 är inte så överraskande, försvarsspelet stämmer inte riktigt just nu och man gjorde ännu ett självmål, borde vara minst fem självmål redan i år utan att räkna desto mer!!

Mot United var Arsenal lite tröga, men vad kan man förvänta sig av Ramsey-Giroud-Podolski i anfallet? Poldi var pigg mot Schalke men mot United var han riktigt slö ännu och Giroud och Ramsey är inte kända för sin rörelse och snabbhet precis. United spelar alltid jättebra mot Arsenal på hösten och man kan inte kritisera dem denna gång heller direkt. Att de nästan förlorar mot Braga sedan är ju en annan femma. Nåja de vann ju den matchen också, de får alltid en straff per match nuförtiden. Som tur var missade Rooney straffen mot Arsenal. Målen som kom var onödiga ändå, det första klåpade Verminator till då han istället för att rensa fällde bollen mot RvP som sköt mellan benen på honom i mål. Det andra målet kom efter en hörna som kom från ett friläge i klar offisde. Cazorla pangade in ett mål men lite väl sent. Giroud hade två heta chanser också men United hade klart fler.

Att tro att Arsenal är dåligt spelmässigt utgående från skottstatistik är sedan det dummaste man kan göra. Det finns ingen taktik just nu som heter skott för Arsenal. Skjuter gör man endast om man vet att det blir mål, annars passas bollen. Så är det bara. Därför är det kul att se t.ex. Chelsea som omväxling för där skjuts det nästan för mycket. Olika taktiker för olika lag. Det som var bra för Arsenal var att man spelade sig ur Uniteds press och att man kunde hålla bollen. Med ens någon ur trion Gervinho-Chambo-Theo skulle man ha haft mer fart från början och det syntes då Teho kom in, han är för övrigt den enda ur trion som är frisk. Backlinjen har problem och det lär inte räcka med att Gibbs kommer tillbaka. Vermaelen måste bli bättre, för han skall vara bäst där!

Santos bytte skjorta med RvP innan paus och det skapade stora rubriker i media. Wenger tyckte inte att det var bra och fansen rasade mot beslutet. Jag bryr mig inte, spelarna är vänner sedan tidigare och Santos sade att det inte ändrades i och med klubbytet. Santos är brasilianare, han fungerar inte som alla andra. Det finns större problem att fundera på, exempelvis hur man skall börja vinna matcher! Giroud håller väl på att bli en målmaskin, men han behöver få de rätta bollarna. Tålamodet med hans anpassning har kostat många poäng i år, kanske börjar det betala sig nu. Wilsheres comeback är ett stort plus och domaren gjorde ett misstag då han visade ut honom mot United. Visst hängde en utvisning i luften men den hade nog fått hänga en stund till! Hans vilja och hans spel ser lovande ut, en bra förebild för alla andra.

På hemmaplan är gräset grönt i en novembermånad som knappt har inneburit några minusgrader alls så här långt. Jag vet inte var jag ska jobba på våren, jag vet inte var jag skall spela på våren och jag vet inte var jag skall coacha på våren. Mycket som är öppet just nu alltså.

Sällan måldomarna gör något på matcherna, de känns väldigt onödiga. Målkameror efterlyses.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0