Efter Everton

Everton hade en bra chans att göra mål i första halvlek men Sesny var ute i tid och skottet gick över och bredvid. Det var en situation som uppstod tack vare en lysande passning, det gick för snabbt med för lite utrymme för att det skulle bli mål dock Gibbs sköt över med vänstern från vänstra kanten i boxen kort efter och det var ett helt bra läge. Everton kom rättvända från mittfältet några gånge rmen Arsenals försvar tillät inga jättefarliga lägen, Koscieln och Mertesacker fungerade bra ihop med resten av försvaret igår. Man hann egentligen aldrig sakna Vermaelen som tydligen behöver vila sig i form.

 

Giroud fick en riktigt het chans som han borde ha satt i nätet. Som man ser på min print screen här under är han solklart först på bollen och målvakten är på väg...bort. Ja han slängde sig mot andra hållet ser man på reprisen. Senare kommer Cazorla till skott från straffområdet två gånger. Vad gäller första chansen kunde han med sitt spelsinne säkert ha fintat skott istället för att skjuta då en back kom glidande i vägen. Vid hans andra chans är skottet på halvvolley helt bra men målvakten räddade till hörna. Nästa chans kom då Everton sköt utanför krysset från 17m. Ett bra försök av 19-årige Barkley och kanske var det Evertons hetaste chans i matchen. Sesnys agerande såg ut som att han skulle ha knipit den om den hade gått innanför målramarna.

 

Girouds glödheta chans där målvakten slängde sig bort från bollen, tyvärr missade Giroud målet.


 

Arsenal fick visa att de ännu vet hur man gör en snabb kontring. I ett fint anfall fick Chamberlain bollen i bra läge till höger, han avancerade in i boxen och han kunde ha skjutit. Han valde att göra ett inspel till Giroud som tyvärr inte fick bollen. The Ox kunde ha skjutit mål där, jag antar att en spelare som Walcott hade valt att skjuta. Den fart som både Giroud och backarna höll då de sprang mot målet kunde med lite tur ha gett åtminstone ett självmål, men inte denna gång. En stund senare frå Giroud ett  en mot en läge långt inne i boxen, han är smart nog att gå till höger men skjuter tyvärr över ur ett läge där man själv kunde ha gjort mål med ens lite flyt. Att han gick till höger var överraskande för backen av två orsaker, för det första att vinkeln är bättre till vänster och för det andra att han är vänsterfotad.

 

Ser man på glödheta chanser borde Giroud ha satt 1-2 mål i nätet idag och The Ox borde ha fixat ett mål på kontringen. Everton hade sitt inspel som sin hetaste chans och skottet som Sesny antagligen hade tagit som sin andra chans. Ganska typisk 0-0 match men underhållande med chanser. Arsenal hade mindre bollinnehav än på länge men faktum var att man istället kontrollerade bollen högre upp i plan och Everton stod med åtta man och flyttade runt lägre ner än 20m emellanåt. På det viset fungerade mittfältet ganska bra och Aaron Ramsey gjorde ingen dålig match även om det finns mer att önska av honom. Everton spelade för övrigt fysiskt tufft och ofta på gränsen till fult. Domaren valde en linje där det inte precis kom varningar i onödan.

 

I tabellen kan Tottenham och Chelsea ta pllats tre och fyra nu för tillfället. Ser man på spelschemat har Arsenal det ändå mycket bra ställt. En förlust mot United kan man räkna med men resten borde vara trepoängare. Tottenham och Chelsea har sett till spelschemat mer än tre poäng att förlora i de återstående matcherna. Okej Chelsea kan vinna över alla men Tottenham är inte lika starka. Everton lär inte komma tillräckligt hårt för att ta en plats bland topp fyra denna vår, men om Tottenham gör bort sig ordentligt kan Everton bli femte.

 

Idag skall jag coacha en match utomhus på konstgräs. Skall bli intressant att se om försvarsspelet äntligen sitter som det ska för juniorerna. Den andra intressanta saken blir spelöppningarna nerifrån till viss del. FInns en del att jobba med där ännu och detsamma gäller allt kring anfallsspel. Vi har världens längsta försäsong i Finland, men med få grästurer för juniorer behövs varje minut av försäsongen som vi kan få. Nu går jag på en buranakur igen för att få sträckningen i halsen att släppa helt. Serien börjar om åtta dagar och jag har inte tränat på över en vecka. Försöker göra lite nytta på annat sätt istället. Är lite orolig för min kondition..men säsongen är iallafall lång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0