Inför Arsenal-ManU

Robin van Persie. Det är namnet de flesta fotbollsfans har i huvudet idag. Han gick till Arsenals omklädningsrum i misstag idag! Berättar lite om vilket lag han borde ha spelat i då han valde att stanna i Premier League i år. Om man var på Emirates Stadium nu på t.ex. toaletten kunde man höra öppningselvan i högtalarna plus Wengers tankar inför matchen, tyvärr skall jag följa matchen från egen soffa. Öppningselvorna är långt nere i detta inlägg.
 
Holländaren var väldigt omtyckt i Arsenal speciellt under sina två sista säsonger. Innan det fanns känslan att "han är han skadad mest hela tiden". Under många skadedrabbade år hade Wenger och Arsenal ett enormt tålamod med honom, han tackade delvis genom att göra 30 mål i ligan och vara en stor bidragande orsak till tredje platsen våren 2012. Efter att han fick ta del av Arsenals framtidsplaner ville han bort från klubben. Om han snabbt ville ha stor chans att vinna titlar var det unget dumt val att vilja byta klubb. Världsfotbollen styrs av att använda pengar mängder av pengar till värvningar och icke att förglömma, löner! Idag är RvP tillbaka på Emirates Stadium igen för första gången i tävlingssammanhang på snart ett år. Han kunde bli hyllad av hemmapubliken och ihågkommen för de tidiga insatserna. Han har inte sagt något dåligt om Arsenal som t.ex. Nasri har gjort efter sin flytt.
 
Juventus var beredda att köpa RvP och Arsenal var beredda att sälja honom dit eftersom han ville vidare. Att vinna titlar med Juventus hade inte varit något problem. Italien skulle ha varit en ny plats för honom, men han skulle ha lyckats göra minst 20 mål, utan att ha desto värre skador under säsongen. Det är tveklöst. Han borde ha vunnit italienska ligan i vår med Juve, det hade varit fint. Han ville däremot stanna i England och i ett öppet brev krävde han mer eller mindre att hamna i United. En stjärnspelare skall inte gå till ett konkurrerande lag i samma liga, det är en klar sak och behöver inte diskuteras. Det är hans eget fel att han hamnade i Manchester United istället för i Juventus. Därför kommer han att buas ut idag. Vilka andra är skyldiga till det hemska lagbytet? Alex Ferguson, kunde mannen inte ha hittat en annan anfallare i Europa för 23 miljoner pund i övergångssumma och över 200 000 pund i månadslön? Falcao eller vem som helst annan. vad gäller arsenals skuld i det hela kunde man ha tvingat honom kvar, men risken med att ha honom kvar var att han skulle spela ut kontraktet och gå gratis. RvP borde ha valt Juvetus som är det konkreta exemplet, jag kan bra tänka mig att någon spansk eller tysk klubb också gärna hade köpt honom. Men Juventus är det bekräftade exemplet. Det sägs att Kroenke i Arsenal ville sälja Nasri förutom Fabregas just för att få mer pengar in i klubben, kanske är det sant men han har ingen desto värre skuld i att RvP hamnade i United.
 
En summering av säsongen kanske jag gör senare. En analys av Man United behöver inte göras för Kalle Karlssons blogg gör det ganska bra (tredje rubriken uppifrån idag 28.4): http://bloggar.aftonbladet.se/premierleague/
 
United förtjänar att få applåder då de kommer in på stadion idag, de har varit ligans bästa lag poängmässigt i år. Chelsea bygger om laget i år, Arsenal köper bra och billigt, bygger laget och säljer stjärnorna som tidigare år, Tottenham har för smal trupp och City som skulle vara titelutmanare har floppat ordentligt sett till förutsättningarna. Everton räcker inte riktigt till för att ens vara "big five" ser det ut som men de har gjort en grym säsong, deras manager har lyckats bäst i ligan sett till spelarmaterialet.
 
Arsenals elva (4-2-3-1):
 
Sesny, Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs, Arteta-Ramsey, Cazorla-Rosicky-Walcott, Podolski.
 
Bänk: Mannone, Vermaelen, Jenkinson, Monreal, Wilshere, The OX, Gervinho.
 
ManU: De Gea, Rafael-Ferdinand-Evans-Evra, Valencia-Carrick-Jones-Nani, Rooney-RvP.
 
Bänk: Lindegard, Buttner, Cleverley, Kagawa, Giggs, Chicarito.
 
Vad kan man förvänta sig? Arsenal har haft onödigt svårt mot United på senare år och gjort riktigt dåliga matcher. För två år sedan på våren blev det seger men United har vunnit sju av de tio senaste mötena tror jag och tar vi poäng får vi vara nöjda med tanke på det. Det som talar för Arsenal är att United redan har vunnit ligan och kan vara något "nöjda" redan psykiskt samt att vi har en hel del spelare som kan göra mål då de har en bra dag. Backlinjen och saknaden av Giroud kan vara negativa aspekter. Arsenals fans har antagligen bara besvikelse att vänta från denna match, vi får dock hoppas på kryss eller vinst!
 
"Jag vet, vi skulle få ÄNNU högre lön i PSG".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0