Inför Everton hemma

Viktig match mot Everton på schemat ikväll. Det är tätt i toppen och förutom att Arsenal möter Man United i maj,  får detta ses som svåraste matchen på schemat. Det är svårt att tippa kvällens startelva för The Gunners men många tror på följande:
 
Fabianski
Sagna - Koscielny - Vermaelen - Gibbs
Arteta - Ramsey 
Rosicky
Gervinho - Giroud - Cazorla
 
Själv skulle jag gärna se Cazorla på Ramseys plats och Walcott från start. Gervinho var rätt usel senast och Podolski borde ta hans plats, men skadebehandling påverkar valet av startelvan. Rosicky var borta med en sträckning senast men lär ändå starta idag. Mertesacker är tillbaka men lär få ta plats på bänken då snabbhet antagligen prioriteras idag. Wilshere såg inte så bra ut senast och behöver nog träna sig i form efter skada.
 
Om mediernas bänk stämmer är den: Szczesny, Mertesacker, Monreal, Wilshere, Walcott, Chamberlain, Podolski. En fantastisk bänk, bästa bänken i serien...skulle då öppningselvan vara bättre än denna bänk vore Arsenal ett lag att räkna med i toppstriden i både PL och CL. Sådant är inte läget alls, bänken påverkas till största del av tidigare skador och slitningar. För att ha en sådan bänk skulle man tvingas till många toppen värvningar och Mertesacker borde ännu försvinna från bänken om man skall konkurrera om PL och CL titlarna på allvar. Trots att man kan slå Bayern Munchen 2-0 borta är drömmen om en CL final igen bara en dröm, en dröm som ligger långt borta just nu. Det ryktas om många fina värvningari sommar med Götze och andra. Jag tror inget innan jag ser det och är allt som vanligt tappar vi någon av de bästa och får ingen riktigt bra ersättare. Nåja det gäller att fixa CL platsen först, men en orsak att verkligen satsa till nästa år är att England tappar en CL plats.
 
Vad har Everton att komma med? De har skrämmande mycket poäng och Fellaini är en farlig anfallare.
 
Förhoppningsvis trycker Giroud in minst ett mål idag. Senast gjorde han 1+1 i poängväg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0