PL med mera

Premier League slutet är lika galet som alltid :) Manchester United börjar vara klara seriesergrare trots att det återstår sju omgångar för de flesta lagen. Ingen har riktigt kunnat utmana dem i år, Chelsea och City har resurser och värdefulla dyra spelare men ingen av dem har gjort en godkänd säsong. Robin van Persie bar laget på sina axlar på hösten och nu på våren har andra som sagt stigit fram. Vad gäller City så är laget bra ibland men långt ifrån alltid. Chelsea känns mer stabila än City på något sätt men ändå förlorar de alltför många matcher och poäng. Arsenal bygger sitt lag varje år och speciellt varje höst vilket leder till en dålig första halva på säsongen som sedan följs av en stark vår, så ser det ut också i år. För att konkurerra om titeln behöver man ha ett färdigt lag då säsongen inleds. Arsenal har chans på andra platsen om man får drömma ens lite, dock finns det flera skador som gör laget klart svagare så fjärde platsen är en okej målsättning även om "vi" just nu ser ut att gå bättre än Spurs, Chelski och Everton. Riktigt intressant då Tottenham kvitterade mot Everton i slutet just. Vad sägs om Everton på en tredje plats i detta skede av säsongen!? Det viktiga att se på just nu är hur många matcher lagen har spelat, Arsenal är faktiskt det lag som i skrivande stund ser ut att ha tredje platsen närmast inom räckhåll. Chelsea ligger under mot Sunderland i minut 48, en match som inte kommer på tv tyvärr.
 
Arsenal övertygade inte direkt igår men Rosicky satte två mål och det fina passningsspelet fanns där stundtals. West Brom hade grymma chanser att kvittera i slutet då Mertesacker både tog rött kort och orsakade en straff som blev mål. Sett till helheten inann utvsiningen som ändå blev till straff och mål var Arsenal bättre och Ramsey missade en miljondollarchans. Listan på bra spelare som inte startade p.g.a skada eller annat kan göras lång: Wilshere, Walcott, Poldi, Chambo, Diaby, Vermaelen, Gibbs, Sesny...men med många bra spelare borta från öppningen behöver andra stiga fram och fixa 3p. Man kan inte säga detsamma om Tottenham som med nöd och näppe tog en poäng mot Everton, trots att Everton är heta i år. I Skrivande stund leder Chelsea 2-1 så vi får se om de har tänkt knipa tredje platsen i år ändå. Det ryltas att Rafa för sin egen skull hellre vill ta en cupseger och att han därför vilade spelare i ligan senaste helg vilket ledde till Southampton seger.
 
Jag har träffat otroligt mycket folk på sistone på en massa evenemang. För första gången var Ajax online academy på besök i Finland och det väckte många tankar, tänkte göra ett enskilt inlägg om den grejen. Fick delta i en bastukväll med ett gäng 20-åringar igår som jag coachade för tre år sedan, blev en trevlig kväll med mycket diskussioner kring fotbollen här i landet plus såklart Premier league. Vi var på en bar lite senare och då jag hörde en kille tala gott om Mozart måste jag bara high fiva frågande om det var Rosickys två mål han pratade om :) Det var det. Några killar hade varit på The Kop då deras Liverpool slog Tottenham nyligen, lär slå det mesta av vad de har upplevt tidigare i sitt liv. Säkert en stadio man borde besöka för att få se stämning. Senare på kvällen i Liverpool hade ett Tottenham fans kommit in på en bar, det hade varit lätt att retas gällande dagens förlust mot Liverpool men det fungerar inte riktigt så..."There´s only one Arsene Wenger...there´s only one Arsene Wenger... och dylikt sjöngs det istället eftersom Tottenhams riktiga fiender är just Arsenal. Annorlunda humor som säkert fungerar bra eftersom han kunde ha frågat vilken plats i tabellen Liverpool befinner sig på annars eller dylikt mothugg. Spurs får det inte precis lättare av att Bale är skadad och slutet av PL blir väldigt intressant!
 
Måste ännu nämna att jag gjorde mål i fredags. Spelade anfallare första gången på evigheter och det kändes faktiskt bra men det beror antagligen på att motståndet var överraskande klent. En viss nytta har jag kanske i anfallet av styrketräningen i jag gjorde i höst och har följt upp lite på våren. Märks inte lika mycket på mittenmittfältet där allt går snabbare och man sällan täcker bollen med ryggen mot motståndarna. Hann faktiskt bygga upp många anfall, missa ett friläge och bli "andra passare" till ett mål också innan vi avslutade matchen kl.21.30 i -5 graders kyla. Matchen slutade 3-3 till största del p.g.a. att domaren lät motståndarna göra mål med dobbarna före (tog även i målvakten en gång)  två gånger om...plus att de skadade tre spelare för oss så att vi bara hade 10 spelare sista 20min. Säsongen börjar snart och det är bara att bita ihop trots att det kan vara kallt ute. Idag snöade det rejält då jag stod utomhus i 2h och följde med träningar. På gång just nu är framförallt mitt slutarbete i hälsokunskap som skall vara klart senast om en vecka, träningsvecka, förberedelser för läger nästa helg och en hel del andra sidoprojekt som inte är så brådskande. Ett av dem är inte mitt projekt men en bekant gör ett forskningsarbete där mitt tillslag på en fotboll ingår. Jämförelsen är mellan höger och vänster fot. Det finns ett program som även finns som "app" där en kropps lutning i grader anges direkt och en massa annat som kan vara bra att veta. Tvivlar på att min vänsterfots tillslag blir bättre av att tänka, skulle nog krävas regelbunden intensiv träning med vänstern om den skall bli bättre...speciellt i denna ålder! Men jag ställer upp iallafall. Ställde upp på en intervju i radio igår annars, kanske länkar denna fotbollsintervju då den når webben. Försöker rensa huvudet på lite tankar efter denna helg, har pratat med många människor som har bra synpunkter och det är imponerande hur mycket man kan börja tänka efter en lunch eller efter en kopp kaffe. Obs, jag dricker inte kaffe men gärna kakao ;)
 
Ajax Online Academy och modellgrupp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0