Arsenals trupp inför säsongen

En titt på Arsenals trupp i år här under. Jag har lagt ut vitsord 1-5 enligt hur jag tror att spelarna klarar sig i Premier League. Ett plus eller minustecken läggs till för att visa starka eller svaga vitsord. En femma som back är Kompany-klass, en femma som målvakt är Cech/Hart-klass, en femma som mittfältare är Gerrard/Hazard-klass och som anfallare Bale/Van Persie-klass.
Gnabry 3 , Zelalem 3-, Eisfeld 2,5 och kanske Olsson 2,5 kan också tänkas få speltid i PL i år beroende på hur saker och ting går. Om jag hörde rätt är Zelalem med i Champions League på pappret men inte Diaby. Undrar om det gäller hela Champions League eller bara under kvalet. Förhoppningsvis skall vi ju slå ut Fenerbahce direkt!
GOALKEEPERS
1 Wojciech Szczesny 4,5
21 Lukasz Fabianski 3,5
DEFENDERS
3 Bacary Sagna 4+
4 Per Mertesacker 3,5+
5 Thomas Vermaelen 3,5+
6 Laurent Koscielny 4,5
17 Nacho Monreal 4-
25 Carl Jenkinson 3,5
28 Kieran Gibbs 3,5+
MIDFIELDERS
7 Tomas Rosicky 4+
8 Mikel Arteta 4+
10 Jack Wilshere 4,5
16 Aaron Ramsey 4
19 Santi Cazorla 4,5
24 Abou Diaby 4-
26 Emmanuel Frimpong 3
31 Ryo Miyaichi 3
STRIKERS
9 Lukas Podolski 4
12 Olivier Giroud 4
14 Theo Walcott 4,5
15 Alex Oxlade-Chamberlain 4-
22 Yaya Sanogo 4-
30 Ju-Young Park 3
Kommentarer av läsarna?
 
Jag tycker att Arsenal har ett jämnt lag precis som ifjol. Jag tror inte att Suarez kommer, möjligen någon mindre känd spelare men svårt att få tag i en stjärna så här sent. I januari kanske någon kan komma. Det som är bättre jämfört med ifjol är att spelarna i lugn och ro har spelat ihop sig och är taktiskt smarta och fungerar bra som grupp. Ingen storstjärna har sålts denna sommar och ansvaret är fördelat på många olika spelare. Målvaktsspelet med Sesny är riktigt bra. Försvarsspelet kan fungera, det såg vi mot City men det kan komma problem där. Mittfältsspelet är av högsta klass. Anfallsspelet kan halta ibland, den snabba målfarliga centern med bra teknik saknas. RvP är en sådan spelare.
 
Vi har många olika egenskaper gällande anfallarna och det kan ge variation i spelet. Med Podoski som center backade mittbackarna hemåt och inåt mycket så att han var ur spel, det öppnade upp för mittfältet och yttrarna. Med Giroud på plan var markeringen annorlunda plus att han vann bollar i luften, variation var ordet jag använde och det blev mål senast i båda halvlekarna med olika centrar. Och gör inte anfallarna mål måste mittbackarna nicka in en hörna eller frispark helt enkelt. Mittfältarna kan möjligen göra mål också och t.o.m. Sagna steg upp och sköt i stolpen senast. Giroud har gjort många mål på försäsongen, men han behöver klart mer hjälp än spelare som RvP. Arsenal kan nå långt med en bra balans i laget där spelarna används på rätt sätt.

Kommentarer
Postat av: Bale

Gerrard/Hazard-klass -> Santi 5
Wilshere 4,5?!? come on, max 4.

Svar: Hade jag 5 på Santi så okej lite lägre där tills han bevisar mer. Wilshere utan skador tror jag nog förtjänar 4,5, hans uppgift är inte enbart att producera poäng (assists, mål) utan att spela "the Arsenal way" och det är han grym på. Kolla hur han svänger i olika lägen, möjligen smidigast i ligan av mittenmittfältare på det?
Fotbollssnack

2013-08-15 @ 10:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0