Imorgon blir det fotbollsfest

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article17264971.ab
 
Länken handlar om målkamerorna som införs fr.o.m. Manu-Wigan i community Shield nu. Ett bra system, om det är mål vill domarna såklart veta det direkt!
 
Ikväll landar Arsenal och går genom tullen vid terminal 2 vid Vanda flygfält. Sedan väntar lyxhotell, kvällsmat och sömn. Imorgon är det väl frukost, lunch och vila som gäller innan de kommer till stadion. Möjligen sticker de hem till England direkt efter matchen imorgon. Den slutar cirka kl.18.45. Inte så lång tid laget är i Finland alltså.
 
Carl Jenkinson som inte kan finska valde som 19-åring att inte spela mer för Finland då det började vara dags att välja. Som 19-åring valde han Englands landslag och med tanke på att han inte var alltför högt rankad då kändes det som att han kanske aldrig spelar i något a-landslag då. Så småningom debuterade han för engelska a-landslaget, ibland går det snabbt. Om han startar imorgon vet jag inget om och vill inte spekulera, men jag tror absolut att han får speltid. Cazorla kommer att få ett pris av Arsenal Finland imorgon efter matchen. Årets spelare förra säsongen är det som gäller och han får en stor pokal som kostade 100 euro. Jag kommer kanske att få äran att vara med och betala en del av den :) Spelare jag absolut vill se imorgon är Sesny, Wilshere, Cazorla, Poldi, Chambo och Walcott.
 
Publikrekordet i "nutid" på Olympiastadion i Helsingfors är 39 000 åskådare av 40 000 möjliga sittplatser och det spräcks imorgon. Vid OS invigningen var det 70435 åskådare år 1952. Undrar just vad finländare överlag tänker om att det nutida rekordet spräcks av två fotbollslag från England i en träningsmatch. Arsenalfansens mängd är runt 800 medlemmar och fans totalt imorgon beräknas vara 5000. Från England och Sverige kommer det cirka 200 fan per land. Det kommer även en del fans från Norge, Estland och Ryssland. Inför matchen skall det göras intervjuer även med fans på Arsenals "förfest" i Helsingfors. En intervju skall även göras på svenska, det finns inte alltför många medlemmar som kan svenska så vi får se vem som dyker upp i tv-rutan sist och slutligen :)
 
Gervinho såldes till Roma för 70 miljoner kronor. Han kan lyckas där, han är en bra spelare bara han får "det" att fungera. Matchen är viktig för spelarna då det är genrepet inför PL där Arsenal möter Aston Villa. Arsenal avslutade säsongen med 26 poäng på de tio sista matcherna och försäsongen har inte varit dålig. Vad gäller värvningar har Sanogo anslutit och vi får se vad han kan prestera på en längre tid. Han har verkat bra så här långt. Suarez är helt i strid med Liverpool och försöker på alla sätt få lämna klubben. Liverpool säger att de vägrar att sälja åt konkurrenten Arsenal. Med all respekt för Liverpoolfans som är mina vänner måste jag säga att Liverpool kom sjunde ifjol och med deras nuvarande lag tävlar de inte om några topplatser i PL! Vissa tror att Suarez skall hållas på bänken ända till januaris transferfönster. Jag misstänker att han säljs utomlands vart som helst i Europa till en toppklubb. I Liverpool har fansen redan bränt Suarez skjorta på gatan på samma sätt som Torres skjorta brändes en gång i tiden. Arsenal skulle behöva en spelare av hans kaliber för att nå topp-3 men det lär nog inte hända som läget är idag.
 
Klädsel imorgon? Kanske Arsenalskjorta och en Arsenalflagga runt skjortan? Får man gå klädd i en flagga då man är lärare och tränare o.s.v.....? Kärleken till en klubb går väl före allt annat :) Imorgon skall det bli fest i Helsingfors!
 
Längst till höger på bilden någonstans under taket i mitten på läktaren kommer jag att sitta imorgon.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0