Eftet Manu-Arsenal

Det var en chansfattig och tråkig match vi fick se på Old Trafford igår. Arsenal hade gjort några ändringar från Dortmund matchen. Mertesacker var utanför truppen, antagligen skadad och Vermaelen var ungefär lika bra som tysken brukar vara. Dock var det en ändring och Mertesacker brukar ge laget självförtroende så här långt i år. Han behöver inte mycket snabbhet då han är placeringssäker. Flamini steg in i öppningen efter skada och var helt okej men har gjort bättre matcher. Kanske borde man inte ändra så mycket på ett vinnande lag inför en svår match.
 
United jobbade och slet mycket hårt i 93 minuter. Rooney och RvP jobbade hem stenhårt turvis och för United var det årets kämpainsats. I första halvlek backade Arsenal hem mycket, spelade nervöst och fegt med många felpass. United var lite bättre men inte på någon speciellt hög nivå. Första halvleken hade väl ingen jättehet chans men RvP fick axeln på en hörna och bollen gick in i bortre krysset över Gibbs huvud. En axel avgjorde matchen alltså. United fick en het chans i andra halvlek då Rooney sköt utanför från cirka 16m. Arsenal styrde och ställde i andra och United backade hem. Ett par lägen uppstod men vi fick inte se något mål. Övertiden blev tre minuter fast det hade blivit fördröjningar p.g.a. både det ena och det andra. Överraskande att United alltid gör bra matcher mot Arsenal, sitter det i huvudet från början på 2000-talet att det är just Arsenal man måste spela bäst mot? Jones var grym, på mitten i första och som mittback i andra efter att Vidic skadat sig. För Arsenals del var det svårt att komma igenom i mitten och Giroud hade ingen bra dag. Han drog på sig frisparkar, viftade med armarna, var i offside och gjorde knappt en godkänt match. Gnabry kom in i slutet och det är just fart på kanten som behövs då det är svårt att komma i mitten. Då skadeläget blir bättre skall Arsenal vara mycket hetare än de har varit på sistone, fast man kunde slå Liverpool och Dortmund.
 
Det är dags för fotbollsgalan i Sverige ikväll igen. Zlatan får guldbollen och resten av prisutdelningen är inte så intressant att se. Landslagsuppehåll pågår nu och ligorna tar paus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0