Liverpool på besök imorgon

Det var jämnt spel mot Chelsea i ligacupen. Arsenal hade väl mera boll och så om jag minns rätt. Chelsea var dock effektivare och deras oljepengar har köpt en bredd som är lite annat än Bendtner, Miyachi och Jenkinson för att nämna några som inte var på topp i tisdags. Chelseas b-lag är lite bättre än Arsenals och cupäventyret tog slut.
 
Match på Emirates Stadium 19.30 finsk tid imorgon. Ett glödhett Liverpool kommer på besök. Vad kan man vänta sig? Resultatet är omöjligt att tippa för det kan gå hursomhelst. En förlust på hemmaplan vore mycket dåligt för Arsenals självförtroende. Det är en säker sak. Arsenal har spelat bra år 2013 och har mest poäng i Premier League sett till hela året. Ligaledningen är två poäng före Liverpool och Chelsea inför helgen.
 
Vi har Mertesacker och Koscielny som skall kriga med Suarez och Sturridge. Bästa anfallsparet i England just nu och varför inte i Europa? De flesta bra lag spelar med bara en "klar" anfallare just nu. Liverpool spelar 3-5-2 och använder yttrarna som kantbackar vid behov. Alla backar fungerar mer eller mindre som mittbackar normalt. Giroud kan få tampas med en Skrtel som är i sitt livs form nu. Kan bli intressant. På mittfältet kan Gerrard hamna i hårda kamper med bl.a. Wilshere vid anfall och kanske med Özil i defensiven.
 
Giroud och Koscielny har viktiga roller imorgon.
 
 
Av de som är borta p.g.a. skador kan jag nämna  Flamini, Walcott, Poldi, Chambo, Gnabry och för Liverpool Jose Enrique, Aspas, Coates och möjligen men knappast Coutinho.
 
Elvorna då:
 
Arsenal med 4-2-3-1 Sesny, Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs, Arteta-Wilshere, Ramsey-Özil-Cazorla, Giroud
 
Liverpool med 3-5-2 Mignolet, Toure-Skrtel-Sahko, Johnson-Henderson-Leiva-Gerrard-Cissokho, Suarez-Sturridge
 
Suarez är Liverpools viktigaste spelare.
 
Idag såg jag Reals galna match med massor av mål och straffar. Helt huvudlöst hur det hela gick till, se mer på footytube. Löjligt med rykten innan matchen om att Bale skulle flytta till England nästa säsong. Han hann med 2+2 i den matchen. Målen var inte så hemskt imponerande ändå, muren gjorde han första mål och det andra var inte så hemskt svårt då han fick bollen i straffområdet. Men han gjorde två assists också så visst är han säkert på gång. Ett rykte idag placerar Walcott i Monaco för 34 miljoner euro. Walcott är den bästa yttern i Arsenal då han är frisk så hoppeligen stannar han.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0