Söndag med PL

Tottenham och Everton spelar just nu och Spurs ser bättre ut så här långt. Vinst betyder andra plats i serien, Everton kan säkert sticka upp genom grymma Lukaku bara de får igång laget ens lite. Om Spurs tar ledningen har jag på känn att de slår av på takten och senast då skall Everton och Lukaku komma igång. Hårt tempo och hårt spel mellan två lag som kanske inte ens kommer inom topp-5 i år. En fråga jag ställer mig är varför galna Chelski skaffade dyra Etóo då Lukaku garanterat skulle vara bättre. Vill inte ens föreställa mig Etóos veckolön. Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester lagen blir nog ganska hårda för Spurs och Everton innan 38 omgångar är spelade. Där tror jag att vi har topp-7 färdigt nämnda redan i det här skedet. Finns ett januarifönster där det skaffas mer spelare också som man kan ta i beaktande då man spekulerar. Manu och Everton kan bli aktiva där. Bäst hittills i år är helt enkelt Arsenal som har spelat noggrant och stabilt både i lättare och svårare matcher. Vem som är näst bäst just nu är svårt att säga men Spurs eller Chelski kanske.
 
Arsenal slog Liverpool 2-0 (1-0) igår. Matchen började med många långa passningar, inget av lagen ville göra bort sig och det tog en stund innan ens Arsenal vågade börja passningsspela ordentligt efter marken. Då passningsspelet kom igång hade Liverpool bara 40% bollinnehav i första halvleken och det var säkert frustrerande plus att de blev utspelade emellanåt. Då jag har sett sekvenser av matchen igen så är det ganska klart att Liverpool höll ihop sin trebackslinje bra och Giroud var under kontroll. Problemet var de fem andra Arsenalspelarna som kom från djupet och löpte igenom linjen med hjälp av väggpass och dylikt gång på gång. Man kan nästan kalla de där fem spelarna för mittfältare för igår låg yttrarna lågt och de var inne i mitten emellanåt och lite var som helst. Faktum var att alla fem rörde sig var som helst och passningsspelade på sätt som mest Barcelona brukade göra förr. Det var mer pass och rörelse på mittfältet igår än tidigare i ligan i år.
 
Hårdjobbande Ramsey gjorde ett snyggt mål igår! Ligans bästa spelare så här långt.
 
 
Liverpools trebackslinje gjorde inga stora fel igår men ytan framför dem var ett problem. Löpningarna kom därifrån och på så vis kom en del chanser. Då Cazorla gjorde 1-0 var det en passning snett bakåt som orsakade chansen och det är nog försvarande mittfältarna som borde hjälpa till lite mer för att förhindra chanserna. Vid Ramseys 2-0 mål fick han lite väl mycket tid, men som de sade i engelska studion "ingen taktik i världen kan stoppa den där prestationen". Ramsey sköt fullt i krysset på halvvolley efter en smart och fin passning av Özil. Herr Özil hade inte hur mycket boll som helst igår, Liverpool hade nog funderat ut att han behövde markeras extra. Om man markerar Giroud och Özil extra räcker det inte för då stiger Cazorla och Ramsey fram ifall att inte Arteta och Rosicky klarar av det som också är stora namn. Sagna anföll ganska flitigt på sin kant också så visst fanns det gott om folk i anfallsspelet för Arsenal.
 
Liverpool hade några chanser iallafall och Suarez sköt i utsidan av stolpen bl.a. men Sesny var bra med på det skottet och skulle vl ha tagit det annars.  Sesny storspelade och tog t.o.m. en gyrm chans då det var avblåst för offside. Suarez med boll är alltid ett orosmoment, oftast var två spelare på honom och bröt. Sturridge håller inte samma nivå men är en bra anfallspartner. Duon klarade inte av Arsenals försvar iallafall och jag tror inte att Liverpool spelar 3-5-2 (eller 3-4-1-2 ) nästa gång lagen möts. Brendan Rodgers skulle ha varit feg om han inte gjort det igår och hade det blivit förlust med annan uppställning hade han förstört mer av det förtroende han har byggt upp i klubben. Han gjorde vad han kunde, ett par stjärnspelare till skulle göra susen i hans lag.
 
Avslutningsvis skall jag bara nämna att några av de vi saknade var: Chambo, Walcott, Podolski, Wilshere, Diaby och Sanogo :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0