Tillbaka i vardagen

Bjöd in mitt rinkbandylag att läsa det förra blogginlägget. Det är alltså lägre ner på sidan nu då det kommer ett till inlägg ;) I Finland skall det bli kallt fr.om. fredag igen och då lovas det -6 och kallare en längre tid. Inget varmare väder i sikte, bra så. Vi är många som väntar på att få syssla med vinteridrott, snö kan bli svårare att få än is enligt prognoserna...stackars skidare. Skulle gärna skida lite själv också de dagar jag ha tid att träna två pass. Imorgon är inte en sådan dag, skall vara musiklärare hela jobbdagen. På fredag är det gymnastik som gäller och det är aningen mer lämpligt för mig. Idag var jag på träning med juniorerna och efteråt blev det en aning styrka och en hel del löpning. skönt att vara inne i träningsrutiner igen och kosten började jag sätta inom vissa ramar från och med idag. På semestern blev det lite tränat de första dagarna men sedan fanns det mycket annat att göra plus att jag blev tillräckligt förkyld för att inte vilja träna. Träningen innan dess var bl.a. fotboll där jag drog på årets kanon upp i nättaket från 10m för att sedan skämmas ihjäl halvt :) Det var nämligen en match med barn och till viss del vuxna. Man borde ta det lite lugnt, men då ett fint läge dyker upp och ingen är i vägen är det lätt hänt att man drar på för fullt :) Ingen skada skedd. Tog det desto lugnare efter det men visade upp några finter ibland hehe.
 
Simtur på julafton.
 
 
Blev lite tennis och en del promenader i tuff miljö också. Det mesta i Puerto Rico handlar om backar och det blir riktigt tufft att promenera då lutningen är som i en slalombacke. Poolhäng, god mat, god dryck, shopping, massor av kortspel som t.ex. pidron och en del festande blev det också. På julafton och nyårsafton hade hotellet riktigt bra middagar och programmet efteråt var inte heller något att klaga på.
 
Ute på en trampbåt med rutschbana på taket. Bra träning för låren, kostar 12e för en timme.
 
Från rutschbanan ner i det alltför salta vattnet och sedan upp via stegen.
 
Extra kul då man skall se på Arsenal är det om det sker utomlands. Tror jag missade en halv match totalt och stämningen var ofta på topp. Vilken bar man än var på fanns det Arsenalfans som följde matcherna och ropade. Liverpool hade många fans på sina matcher också. Arsenal har gjort en bra säsong så här långt. År 2013 tog Arsenal mest poäng av alla lag. Walcotts snabbhet och explosivitet gav laget något som skulle behövas resten av säsongen i många matcher. Han har varit grym och gjort många poäng, tyvärr är han nu skadad resten av säsongen och han missar även VM i Brasilien. Vill du svära någon gång i år så gör det nu!
 
Podolski gjorde succe under jullovet i sin comeback, han förde in sådant som har saknats på kanterna. Explosivitet, precisa inlägg och en hård bössa. Gnabry känns het och kan i mina ögon ersätta Walcott till viss del, ibland är han t.o.m. bättre men Theos rutin gör sitt i ett längre perspektiv. Nu lär The Gunners köpa in en ny anfallare. Giroud är på väg tillbaka men Bendtner är borta en månad. Bendtner som har imponerat i förhållande till speltid och gjort ett viktigt mål i slutet mot Cardiff. Säsongens Arsenal vinner för det mesta hur mörkt det än ser ut och hur stor buss ett lag än har parkerat framför målet. Man City är heta titelkandidater då de har bra bredd i truppen. Jag gillar inte att Arsenal förlorade mot dem, det var en dålig försvarsinsats den dagen. Chelsea har varit klart sämre än Arsenal så här långt men finns i toppen och hotar.
 
Liverpool har varit sämre än Arsenal, City och Chelsea men de är inte långt efter så länge Suarez finns kvar. Utan honom tappar de täten omedelbart. Man United går riktigt dåligt i år fast de inte är alltör många poäng från toppen. Kanske lönar det sig inte i längden att köpa in spelare som RvP, han har varit skadebenägen tidigare och är skadad nu. Han bidrar inte till en toppenstämning i nån klubb med annat än de poäng han gör. Han svek Arsenal hårdare än någon annan, United är dumma om de inte tror att samma sak kan hända dem. Transferfönstret är öppet och United borde vara drastiska och byta ut fyra spelare mot fyra nya om de vill ta sig till Champions League till nästa år.
 
Det är alltså tre lag riktigt jämnt i toppen av tabellen och normalt vore United det fjärde laget där uppe. Liverpool och Everton är tätt efter täten nu. United, Tottenham och Newcastle hör till kategori tre i jakten på täten och det enda laget som kunde tänkas stiga uppåt är United då RvP är tillbaka men det skall nog ske mycket annat positivt inom laget då också. Denna vår blir mycket spännande. Förutom PL spelas bland annat Champions League och FA cupen så det finns gott om matcher. City har den bredaste truppen och är på sätt och vis favoriter att vinna ligan. De brukar dock ha en förmåga att tappa enkla poäng i ligan, kanske kan det bli för stor rotation för lagets bästa ibland. Chelsea har problem med att hitta en ordinarie center av toppklass.
 
Lukaku vore bäst men han är som bekant i Everton på lån. Etoó, Torres och Bah turas om och gör det helt okej men inte håller de Giroudklass Agueroklass eller Van Persieklass inte. Annars har Chelsea Hazard och en bra bredd. Mourinho är halvgalen just nu på flera sätt och i mina ögon kunde Chelsea ha haft tre uteblivna straffar mot sig under julmatcherna. Arsenal känns som ett tryggare lag än Chelsea inför slutspurten som förstås är en lång spurt. Så: City-Arsenal-Chelsea i den ordningen blir topp-3 i år då? Mitt svar är ändå att det kan gå precis hursomhelst. Arsenal har varit bäst hittills och känns väldigt starka. Laget är uppbyggt med finess och en enda dyr spelare i Özil. De andra lagen är uppbyggda med sjukt stora summor och borde egentligen tävla i en egen liga. Det blir en spännande vår som sagt. Det vore härligt om Arsenal fick vinna, det vore förtjänt, laget har byggts och fungerat på ett ärligt och fint sätt. Lagets ekonomi har skötts på ett förträffligt sätt under många år och det har kostat många titlar. Nu vore det dags att få det som klubben har jobbat hårdare än någon annan för under många år. Ekonomin är i skick och det går att köpa spelare, Özil är den enda dyra spelaren som har köpts. Ju mindre dyra köp desto finare att nå framgång. Ju mindre "drömsummor" vad gäller löner desto bättre. Fotbollen får inte spåra ut helt. Financial Fair Play kommer att förändra en del beslut de kommande åren om inte genvägarna blir för enkla. Med dessa ord ser jag fram emot en vår med mycket intressant fotboll på teve och möjligen på plats i England.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0