Helgens storförlust

Giroud är nära att ge Arsenal ledningen på pass från Rosicky i början av matchen. Bra löpning i en lucka och perfekt boll. Fin räddning av Cech. Sedan var det färdigt. Chelsea gjorde sex mål.

 

 Mål ett, mittfältet borta, mittbackarna kunde haft en var. Etoó gjorde det bra och prickade exakt utanför Sesnys långa räckvidd. Mål två, Cazorla tappar boll likt Özil tidigare i år, Chelsea har igen endast två mot två läge men gör mål med ett skott från nästan samma ställe som första målet. Det går mellan benen på Koscielny och Sesny är chanslös. Torres byttes in mot en skadad Etoó. Chambo och Cazorla fumlar bort bollen tillsammans, Chelsea anfaller och efter att Torres spelar bakåt åt Hazard räddar Chambo med handen utanför mål totalt i onödan. Gibbs visas ut eftersom domaren inte har sett att det var hands. Via mikrofonen får han höra om det hela av någon, av vem är frågan och är det lagligt att få den infon av t.ex. fjärde domaren? Blev fel man som utvisades dessutom. Solklar straff och utvsning i onödan av Chambo men frågan är om inte domaren missade det hela och då skulle det endast ha varit hörna. Själv var jag säker på att han tog den med huvudet, men visst var det hands enligt reprisen.

 

Resten är bara kosmetika, att ha en utvisning mot Chelsea med den där chocköppningen med två snabba mål är inte trevligt. Straffen sköt Hazard i mitten av målet och 3-0 var ett faktum. Oscar styrde in 4-0 i nättaket från närhåll på en bra passning där mittbackarna tydligen inte var med. Oscar skjuter in 5-0 men klurig studs, ett mål som Sesny får ta på sitt konto. Och 6-0 kommer från en misslyckad offsidefälla där Chelsea får friläge och inhopparen Salah gör mål.

 

Wenger fick en tung 1000:nde match. Han gick in med en offensiv elva. Okej detvar tråkigt mot Tottenham då man vann 1-0. Men denna offensiv skulle han nog inte ha försökt med förrän tidigast i andra halvlek. Spelarna borde ändå ha tagit mer ansvar.

 

 

Arsenal hade ett par lägen under matchen. Chelsea hade enormt flyt med de två första målen som nästan dödar matchen. Samtidigt kan man vara skeptisk till Wengers laguttagning med ingen defensiv mittfältare som typ Flamini. Arteta skulle spel på botten ensam vilket inte fungerade alls. Det fanns ännu hopp då Oxlade-Chamberlain förstörde allting med sin idiotiska hands. Två stora matcher har vi förstört med röda kort på sistone. Mot Bayern först och nu mot Chelsea. Matchen gjorde att det blev diskussion om de pengar Chelsea spenderar och att de köper dyra stjärnor även till bänken. Inget Arsenal har ens funderat på än som klubb. Men faktum är Arsenal ställde till allting själva och gjorde Wengers match nummer 1000 till en katastrof. Nu har man förlorat stort tre gånger denna säsong mot City, Liverpool och Chelsea. Det är inte okej och fansen har rätt att vara upprörda. Wenger tog förlusten på sig och det får han göra till viss del eftersom mittfältet saknade en spelare som kan försvara. Resten får Chambo och gänget ta på sig. Skadorna gör det inte lättare men så här dåligt får det inte se ut. Ny chans till upprättelse på tisdag mot Sunderland.

 

Liverpool hade problem med Cardiff i första halvlek men sin vana trogen gjorde de många mål och vann med 6-3 till slut. United vann 2-0 efter två mål av Rooney varav ett  var från halva plan. City vann 5-0. Everton tog också tre poäng och idag kunde Tottenham slå Southampton med 3-2 på tilläggstid fast de låg under med 0-2 i första halvlek. Tung helg för The Gunners lugnt sagt och jag hoppas att klubbledningen funderar på vad de håller på med, alla fans visste att det behöver köpas något i januarifönstret men en skadad Källström var allt som kom in. Alla misslyckanden genom åren beror till 90% på klubbledningen och 10% på tränarna. Man har sålt bort bra spelare istället för att bygga ännu starkare lag. Om ekonomin faktiskt är stark nu behöver man satsa lite mer för att vinna mer. Spelare som Draxler är inte alltför dyra, det är bara att få in tillräckligt med bra spelare i varje lagdel.

 

Arsene Wenger finns som staty inne i Emirates Stadium. In Wenger we trust! De som hånar honom efter dylika förluster förstår sig inte på världsfotbollen och hans sunda filosofi.

 

 

Igår såg jag en halvlek damfotboll i finska cupen. Ville gärna se lite av den matchen så lät Arsenal släppa in de två sista målen utan mig. Damfotboll är trevligt att se på, inga filmningar och sällan något onödigt gnäll. Sent på kvällen hade mina juniorer match och tog en fin 2-1 seger efter mycket hårt och noggrant jobb. Det var möjligen den bästa matchen vi har spelat hittills sedan jag kom in i bilden. Veckan som kommer väntar olika tester och ett tungt läger med två träningar på konstgräs, två pass i gymnastiksal, en träning i vatten och en träningsmatch som avslutning. Serien börjar först i maj så det finns mycket tid att jobba med svagheterna än. Själv har jag en slitningsskada i foten så det har blivit lite paus i träningen på gräs och på löparbanor. Det känns tråkigt men lite gym, cykling och rinkbandy har det blivit istället. Från en händelserik helg är det bara att sätta fart rakt in i en ny vecka med mycket jobb och fotboll. Om jag inte hade mycket att göra från förr så är jag nu också juniorträningschef och har ett ännu värre schema. Jag sparar åtmisntone tid på att jag inte spelar i något lag själv. Det känns inte aktuellt nu heller med vissa fotproblem, men visst kunde det tänkas att jag kan spela på lägre nivå än division tre i sommar bara jag inte behöver träna så mycket med laget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0