Inför Chelsea-Arsenal

Kl.14.45 finsk tid drabbar de samman på Stamford Bridge idag. Lagen som har allt att vinna och en hel del att  förlora också sett till tabelläget. Mourinhos kommentar om Arsenal nu:
 
"They are a very good defensive team. They defend well and quite a lot. They were happy to control the game against Tottenham with the lines very far back and very low. This is not the Arsenal of last year, two years ago or three years ago. They are a completely different side, for better, going a bit against their ideas of attacking football. It's about controlling the game. At this moment, they are like that, a good team, and that's why they are where they are: top four comfortably and in good conditions to fight for the title."
 
Det är helt sant att Arsenal är som ett annat lag i år jämfört med de senaste säsongerna. Den stora skillnaden ligger i förmågan att försvara sig. Om man leder lyckas man ofta försvara tillräckligt bra för att ta tre poäng. Tidigare var det mer så att bollinnehavet hjälpte försvarsspelet plus att man försökte göra fler mål och punktera matcherna. Årets taktik har varit lite tråkigare och fegare ibland, men den har varit lönsam sett till tabelläget. Tar man ledningen mot Chelsea idag lär det försvaras en hel del, jag tror dock att Chelsea gör mål om det backas hem för mycket i andra halvlek. Dagens match kan bli fartfylld stundtals. Jag tror att Arsenal backar hem ganska mycket första 20min och satsar på kontringar. Ju längre matchen lider, desto mer anfallspel kan det bli. Man kan räkna med att Chelsea är exakt en poäng bättre i ligan så här långt i år och då det inte är alltför många omgångar kvar är en förlust det värsta som kan ske. Båda lagen är säkert nöjda med kryss och en vinst vore något att glädjas ordentligt åt.
 
Wengers match nummer 1000 med Arsenal idag. Han är känd som mannen som revolutionerade engelsk fotboll genom att få spelarna att äta och dricka rätt. Dessutom fick han Arsenal att vinna år 2004 utan att förlora en enda match, totalt blev det 49 matcher i rad utan förlust. Hans sätt att att (inte) använda pengar har gett klubben en stark ekonomi och de som har använt lika lite pengar har aldrig kunnat tävla med honom. De som har använt mer pengar har tagit fler titlar de senaste åtta åren, vilket inte är så konstigt.
 
 
I senaste mötet var det Chelsea som backade mest och jag var sur för att vi inte lyckades vinna. Matchen var ändå ganska långt 50-50 men jag tyckte att Arsenal hade lite hetare chanser och lite mer av spelet. Diaby, Walcott, Wilshere, Özil och Ramsey saknas. Ramsey ser vi nog på plan innan mitten av april. Men man kan alltså konstatera att FYRA spelare från höstens öppningselva saknas. Rosickys medverkan är dessutom osäker. Cole, Ramires och Willian saknas i Chelsea.
 
Möjliga elvor:

Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Flamini; Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski; Giroud

Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Matic, Lampard; Schürrle, Oscar, Hazard; Eto’o
 
Sett till elvorna har Chelsea mer fart att komma med i anfallen. Arsenal kan blixtra till de gånger ytterbackarna eller The Ox tar en löpning. Podolski kan möjligen bjuda på några ryck också men svårt att säga. Det som talar för Chelsea är att man har ett bra försvar med en bra målvakt och dessutom har man Hazard som kan avgöra matcher helt själv en bra dag, åtminstone mot dåliga lag. För Arsenal talar främst målvaktsspelet och försvarsspelet, vilket är ovanligt att nämna i mina "inför rapporter". Framåt förväntar jag mig inga enskilda stordåd, men som lag kan det bli ett bra anfallsspel eller ett bra kontringsspel under vissa delar av matchen. Som Arsenalsupporter får man nog vara nöjd med ett kryss idag. Med ens två av de fyra skadade spelarna från öppningselvan kunde man förvänta sig tre poäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0