Premier League närmar sig slutet

Kände att det var dag satt skriva ett blogginlägg igen. Väntar jag för länge så dör ju bloggen snart ut. Har varit väldigt fullt upp som vanligt och ordentlig semester tar jag nog inte förrän i juli någon gång. Blir säkert en resa till typ Sverige eller något om vädret är bra då. Annars längre bort :) Vore kanske kul att åka längre bort även denna sommar, men juli är så himla varmt så det är lite si och så med den saken.
 
I Premier League har Liverpool nog slarvat bort sina chanser. Att förlora 2-0 mot Chelsea var onödigt, bara Gerrards misstag som fällde dem där. Att leda 3-0 mot Crystal Palace som har varit heta på sistone var tufft, att fortsätta anfalla och göra offensiva byten med trötta spelare var inte smart. Crystal Palace kom ikapp till 3-3 innan matchen var slut och Suarez drog blusen över huvudet efter matchen då han inte ville visa sina tårar åt publiken. Liverpool och Rodgers har gjort en säsong över förväntningarna speciellt offensivt. Defensivt har de inte varit tillräckligt bra för att komma före City. Rodgers borde helt klart ha säkrat de viktiga poängen senast och parkerat bussen senast då Crystal Palace fick första målet. Chelsea har saknat en riktig anfallare och målskytt och får nöja sig med en tredje plats trots ligans bästa försvarsspel. Tänk om Chelsea hade haft Suarez (och Sturridge).
 
Arsenal kommer på fjärde plats som vanligt. Mittfältet är kanske det bästa i ligan då det är skadefritt, så lägg det mittfältet med Chelseas försvar och Liverpools anfall så har ni ett suveränt lag! City är bra på allt men kanske inte allra bäst på något. Men deras nivå på varje lagdel gör att de är bäst denna säsong. Vem som har bäst målvakt kan diskuteras. Sesny ser ut att få pris för flest nollor före Cech med en mer om han håller nollan i sista matchen. Özil-Ramsey-Wilshere är bara en del av Arsenals grymma mittfältare där även Rosicky har hållit toppnivå emellanåt och chamberlain har hållit toppnivå några få matcher också. Ingen lag matchar det centrala mittfältet i PL i år.
 
Everton har gjort en grym säsong med Lukaku, Mirallas, Coleman och ett stabilt lagspel. De ser ut att komma före Tottenham som faktiskt har varit dåliga speciellt på våren. Man United kommer förhoppningsvis sjunde. Jag tycker inte att de har förtjänat plats sex som faktiskt ger en Europa League plats detta år. Resten av ligan skall jag inte nämna å mycket men Southampton gjorde en bra höst precis som Arsenal fast deras våromgång räcker bara till plats åtta. Cardiff och Fulham åker ur serien, Cardiff som var ganska bra ifjol och Fulham som har två svenskar. Tredje sist blir antagligen Norwich och de förtjänar att åka ur. De möter Arsenal på söndag kl.17 finsk tid då alla lag spelar samtidigt. Innan det skall City slå Aston Villa ikväll. På söndag möter City Londonlaget West Ham. Liverpool möter Newcastle. Citys målskillnad är så bra att det räcker med kryss på söndag, förutsatt att de vinner ikväll. Aguero saknas men laget är väldigt starkt med Yaya Toure som mittenmittfältare.
 
Wenger stannar minst en säsong till.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0