Premier League slutsummering

Augusti gissning                  Tabell efter serien              

1. Chelsea                           Man City

2. Man City                          Liverpool

3. Man U                             Chelsea

4. Arsenal                           Arsenal

5. Tottenham                      Everton

6. Everton                          Tottenham

__________________________________Spel i Europa ovanför
7. Liverpool                        Man U

8. Fulham                           Southampton

9. Swansea                         Stoke

10. Sunderland                    Newcastle

11. West Brom                    Crystal Palace

12. Newcastle                      Swansea

13. Cardiff                          West Ham

14. Norwich                         Sunderland

15. Aston Villa                      Aston Villa

16. West Ham                     Hull City

17. Southampton                West Brom

18. Hull City                         Norwich

19. Stoke                            Fulham

20. Crystal Palace                 Cardiff

 

Topp-7 är rätt men endast Arsenal som brukar komma på fjärde plats är på rätt plats av dem. Gällande Liverpool var det svårt att veta eftersom Suarez var osäker på en förlängning. Han valdes till ligans bästa spelare med sina 30 mål och var nära att föra sitt lag till ligaseger. Liverpools försvar höll inte så tätt kan jag tillägga. Chelsea som var favorittippade kom 4p efter City och minns jag rätt vann de båda dubbelmötena mot både City och Liverpool. Chelsea var grymma defensivt men saknade en del offensivt. De har ingen riktig anfallare som gör mängder med mål. Där behöver de förstärka till nästa år.

 

Everton och Tottenham kom på väntade placeringar. Lukaku var väl skillnaden mellan plats fem och sex för Everton. Tottenham hade en tung sista månad med dåligt spel enda till sista omgången. Manchester United var årets flopp med Moyes men en del av ansvaret skall också spelarna ta på sitt konto. RvP var skadad en del, Rooney var jättebra men de flesta underpresterade gång på gång.

 

Aston Villa kom på plats 15 som det stod i bloggen. Lagen ovanför och under dem var ganska väntade. Crystal Palace överraskade stort med sin 11 plats och har gjort enorma insatser senaste månaden bl.a. då de hämtade upp 0-3 mot Liverpool på 15 minuter och tog en poäng.

 

Norwich, Fulham och Cardiff sjönk. Inget av lagen skulle sjunka enligt bloggen. Stoke och Crystal Palace gjorde en jättebra säsong medan Hull inte sjönk eftersom de helt enkelt lyckades få lite mer poäng än de som sjönk, trots att de inte var bra. Cupfinalen mellan Hull och Arsenal spelas för övrigt på lördagkväll denna vecka. Premier League är ligan där allt kan hända. Det har bevisats än en gång med spännande och svårtippade matcher varje vecka. Då 114 poäng är det mesta man kan få så är 86 ganska bra av Man City men de har inte varit oslagbara på något vis alls och det samma gäller alla lag.

 

För Arsenals del har säsongen varit konstig. Man ledde ligan länge men tappade den då Walcott och Ramsey skadades. I slutändan skiljer det bara sju poäng upp till City. Arsenal vann över Liverpool men förlorade en gång, kryssade med Chelsea men förlorade en gång och båda mötena med Man City förlorade man. Lägg till att man tog 1p av ManU och 3p av Everton så har det inte gått så bra mot lag högre upp i tabellen i år. Våren var lite si och så kan man lugnt säga. Med Ramsey på plan har man vunnit de fem sista matcherna och han gjorde ett nytt drömmål igår. Skadorna orsakade att Arsenal inte nådde ligabucklan denna säsong. Annars kunde 7p ha varit ganska lite poäng eftersom man inte behöver ta dem av topplagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0